0 kommentarer

Nattens fucking magi af Leila Sales

af d. 18. juni 2016
Info
 
Sideantal

288

Udgivet

2014

ISBN

9788711323724

Originaltitel

This song will save your life.
Oversat fra engelsk af Randi Bjerre Høfring

Udgave

1. udgave 1. oplag

 

Elise er ikke nogen særlig. Der er ikke nogen, der kan lide hende, hun bliver mobbet i skolen eller på en god dag overset. Skolen mener ikke, der er noget problem. Elise hader sit liv, og hun lever sit liv igennem musikken. Hun lytter til alt muligt forskelligt, og det er heller ikke cool at være nørdet omkring musik. Så Elise kæmper en kamp uden lige for at finde et sted at høre til. Og hendes største ønsker er sådan set blot at få venner, eller bare en enkelt god veninde. Men det er nemmere sagt end gjort. Hun prøver ellers at gøre alt for det. Ændre udseende, snakke med andre typer, læse om mode og serier selv om det ikke siger hende noget, sætte sig et andet sted i bussen. Lige lidt hjælper det.

En dag skærer Elise i sig selv og takket være en pige i skolen, som Elise ringer til, får hun endelig noget hjælp. Men det er nu ikke alt, der bliver godt, bare på grund af det. Elise er rastløs og sover dårligt, så hun begynder at bruge nætterne på at vade byen tyndt. Mest når hun er hos sin mor, for hos sin far er der ikke helt de samme muligheder.

En nat møder hun to piger, der tager hende med på en natklub, selv om hun er mindreårig. Her møder hun nogen mennesker, der faktisk gider hende, for den hun er. Hun møder også en DJ, som er spændende, både fordi han er ældre end hende, han lærer hende nogen ting om det at være DJ, og han kysser hende…

Men det kan man åbenbart også blive uvenner over, og Elise overvejer derfor til sidst helt at droppe at komme på natklubben igen. Desuden har hendes forældre opdaget, hvad hun render og laver, så nu ser det hele bare sort ud endnu engang.

Om det ender godt og Elise kommer videre vil jeg lade kommende læsere selv finde ud af. Men jeg vil dog sige at det er en bog som er utrolig fængende og livsbekræftende. Også selv om man ikke selv er ung, når man læser den. For ingen tvivl om, at den primært henvender sig til unge!

Bogen er let at gå til. Historien er godt skrevet. Man bliver efterladt med noget at tænke over, i forhold til hvordan man er overfor andre mennesker.

Alt i alt en bog der klart kan anbefales.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter