0 kommentarer

Min maidan affære af Bjarne Kim Pedersen

af d. 18. juni 2016
Info
 
Sideantal

89

Udgivet

2016

ISBN

978-87-93272-20-0

Originaltitel

My Maidan affaire
Oversat fra engelsk og ukrainsk af Johannes Wamberg Andersen, Irina Melashenko, Astrid Bjerregaard Pedersen, Uliana Pilipenko, Svitlana Zimnja og Olena Yanykh

 

Her bliver skrevet om personlige oplevelser, som forfatteren har haft sammen med sin familie. Her er digte, som er hurtigt løbet over, men som hver især har sin egen mening eller giver udtryk for en holdning overfor nogle bestemte udtryk, tiltag, samfundsmæssige ideer mm.

Her bliver beskrevet krig. En krig som de fleste af os ikke rigtig kan forstå eller mærke, fordi den sker langt væk. En krig der ikke virker særlig relevant for andre, end dem der er midt i den.

Bogen er opdelt i tre sprog. Dansk, engelsk og ukrainsk og man behøver kun læse det sprog, man selv bedst forstår, da det er næsten direkte oversættelser på hver af de tre sprog. Bogen henvender sig helt sikkert mest til folk, som har interesse for Ukraine, har rejst og/eller boet der eller til dem, der måske kender nogen derfra. For man får ikke det store ud af at læse hverken de få sider, hvor forfatteren fortæller eller digtene, hvis man ikke på en eller anden måde selv har en form for tilknytning til området/landet!

Forfatteren har boet i Grækenland og er derigennem kommet i kontakt med ukrainere. Blandt andet fordi han og hans familie boede sammen med nogen illegale ukrainske arbejdere.

Digtene er også oversat af en ukrainsk flygtning, der har skabt sig et nyt liv i Danmark.

Man bliver i tvivl om, hvad det er forfatteren vil med bogen. For der er ikke det store budskab, andet end at man skal forstå, at det ikke er en fest at bo i Ukraine og at befolkningen er underlagt nogle ret strenge vilkår. Men man kan som læser jo ikke rigtig gøre det store, og man bliver derfor efterladt med en følelse af at: “Hvad så nu?”.

Digtene og bogen som helhed er ellers velskrevet, og man kan helt sikkert godt mærke at forfatteren har kendskab til det, han skriver om. Ellers ville ordene heller ikke give nogen mening. Det hjælper dog ikke på at bogen bliver uvedkommende, hvis man ikke selv har noget med Ukraine at gøre.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter