0 kommentarer

Når isen brister af Camilla Grebe

af d. 13. april 2023
Info
 
Sideantal

489

Udgivet

2016

ISBN

9788711491898

Originaltitel

Älskaren från huvudkontoret

Udgave

1. udgave

 

Når isen brister er Camilla Grebes første egenudgivelse. Hun har tidligere skrevet og udgivet sammen med sin søster, men giver sig nu i kast med krimigenren på egen hånd.
Hovedpersonen Emma er vild med Jesper. Meget. Men han er chef for den tøjkæde, hvor hun arbejder og hun har forståelse for, at de må være diskrete og ikke vise sig sammen offentligt. Men med ét kan Emma ikke længere komme i kontakt med Jesper.
Samtidig finder politiet en ung kvinde myrdet i Jespers villa i Stockholm. Detaljer omkring mordet gør det vanskeligt for politiet at finde identiteten af den myrdede kvinde og da det minder forbløffende meget om ét ti år gammelt uopklaret mord tilkalder politiet adfærdspsykologen Hanne Lagerlind, som skal hjælpe efterforskeren Peter Lindgren med at finde motiver og sammenkæde de to mord.
Kapitlerne i bogen har enten Emma, Hanne eller Peter som fortæller. Hvor Hannes og Peters kapitler har deres afsæt i nutiden, starter Emmas kapitler to måneder tilbage i tiden og vi får langsomt et indblik i hendes betingelsesløse og altoverskyggende kærlighed til Jesper.
Når isen brister er velskrevet. For mig virker det godt, at kapitlerne har forskellige fortællere, og at vi lærer dem at kende via deres handlinger og tanker. Plottet er spændende og jeg er vild med slutningen, der skriger på en fortælling mere om Emma.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter