0 kommentarer

Indhentet af døden af Helga Berg

af d. 24. august 2015
Info
 
Sideantal

280

Udgivet

2015

ISBN

9 788799 756841

Udgave

1. udgave

 

Petra er en ung og succesfuld forsker, som arbejder på at udvikle en ny type lykkepiller. Hun stiller spørgsmålene: Har motion en gavnlig effekt på depression? Kan man træne sig ud af psykisk sygdom? Kan jeg udvikle en ny og effektiv form for medicin og virker medicinen mon bedst i kombination med motion?

Petra vinder en anerkendt pris for hendes forskning og bliver efter prisoverrækkelsen interviewet af journalisten Torsten som stiller hende en række kritiske spørgsmål: Sidder diagnoserne (blandt forsøgspersonerne) for løst? Virker pillerne efter hensigten? Er den dosis forsøgspersonerne får, den korrekte?

Samtidig efterforsker Maja en række pludselige dødsfald blandt tilsyneladende unge, raske og toptrænede sportsmænd. En af de afdøde viser sig at være Petras ekskæreste.
Hvorfor falder unge veltrænede mænd pludselig døde om? Er der mon en sammenhæng mellem mændene og dødsfaldene?

Sideløbende opstår der brand på byens lokale plejehjem. Branden viser sig hurtigt at være påsat, men spørgsmålet er, hvem der ønsker at gøre de gamle ondt?
Dagen efter branden findes en af plejehjemmets beboer både omtumlet og forslået i en nærliggende park. Han er blevet gennembanket og efterladt til sin egen skæbne af gerningsmanden. Han bliver i al hast indlagt på det nærmeste hospital og der går noget tid før, han er i stand til at fortælle, hvad der er hændt ham.

Lokalbetjentene Hans og Amar efterforsker branden på plejehjemmet og overfaldet på den gamle mand. Men efterhånden aner de, at de mange vidt forskellige sager er forbundne. Men hvordan hænger sagerne sammen?

Der er mange bolde i luften i Helga Bergs krimi. Måske også for mange. Til tider kan det være vanskeligt at holde de mange enkeltsager ud fra hinanden og samtidig holde styr på alle bogens personer. – Når det er sagt, er det samtidig bogens helt store styrke, at den tager fat på så mange og vigtige emner. Jeg nævner i flæng: barnløshed, mordbrande, overfald, korruption og lykkepiller. Ligesom læseren også præsenteres for en lang række menneskeskæbner på godt og ondt og får et indblik i en del af samfundet, som ellers kan være mere eller mindre lukket land.

På trods af at jeg ellers er stor tilhænger af krimier med noget på hjertet. Krimier som tør tage aktuelle problemstillinger og spørgsmål op og som ikke blot er skrevet med henblik på at score kassen, må jeg tilstå, at denne bog ikke falder i min smag. Der til finder jeg handlingen alt for rodet og savner mere spænding og power i bogen. På trods af de mange mystiske dødsfald, en mordbrand osv. sker der simpelthen for lidt, og bogen er meget langtrukken at komme igennem.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter