0 kommentarer

Nådesløse kvinder af Camilla Läckberg

af d. 27. december 2020
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

191

Udgivet

2020

ISBN

978-87-7239-010-9

Originaltitel

Kvinnor utan nåd

 

”Nådesløse ” det er de, de tre hovedpersoner i denne kort-krimi af Camilla Läckberg

Victoria, Ingrid og Birgitta har én ting til fælles – de trives ikke i deres ægteskaber, og her taler vi ikke om små trakasserier, som hvem der skal tage opvasken eller hente børnene, heller ikke om, at manden drikker eller glor fjernsyn hele dagen. Her taler vi om voldsomme krænkelser og om, at kvinderne bliver tyranniseret i en sådan grad, at de tvinges til handling.

  • Russiske Victoria lever et usselt liv hos ægtemanden Malte, der behandler hende som en moderne Askepot. Rengøring, madlavning og sex fylder Victorias dagligdag. Hun er isoleret i et hus ude på landet uden mulighed for at stikke af – og prinsen på den hvide hest kan hun ikke regne med kommer forbi. Så derfor …..
  • Ingrid har måttet opgive sin journalistkarriere og gå hjemme med datteren, for at hendes mand Tommy kan gøre karriere på avisen. Ambitioner er en luksus, hun ikke kan tillade sig, og da hun finder ud af, at hendes mand er hende utro med en yngre model, finder hun en udspekuleret måde at slippe af med ham på. Så derfor …….
  • Birgitta lever et dobbeltliv som respekteret lærerinde i et lille samfund, mens hun derhjemme tæskes gul og blå af manden Jacob. Hun finder sig i ydmygelserne af hensyn til deres tvillingedrenge, men da hun får konstateret kræft, mobiliserer hun kræfter til at udtænke en plan til at slippe fri. Så derfor …….

Så derfor ….. finder de tre kvinder hinanden i et anonymt fællesskab og aftaler, at slå hinandens mænd ihjel. Da de ikke kender hinanden, og der ikke er nogen åbenlyse forbindelser mellem dem og de hver især sørger for at have en vandtæt alibi på mordtidspunktet, bliver de ikke mistænkt for mordene, og så ….

Og så, mødes de endelig en dag – frie som fugle.

En sjovt opbygget historie, hvor man holder med morderne, og hvor det slet ikke gør noget, at man ved, hvordan det hele ender  – for de har jo godt af det. Mændene. De skiderikker.

Anmeldereksemplar

Lån bogen på biblioteket

 

Bedømmelse
Karakter