0 kommentarer

Dead World af Bo Sejer

af d. 14. september 2015
Info
 
Sideantal

305

Udgivet

2015

ISBN

978-87-998413-2-5

Udgave

1. udgave e-bog

 

I Esbjerg (som ifølge Ask har tolv gange så mange psykotiske tilfælde som landsgennemsnittet, hvilket er fuldt forståeligt, hvis resten af historien er sand) hænger de tre kammerater Ask, Syd og Easley ud. En aften går en fest helt amok, da en pige deler rundhåndet ud af nogle små sorte piller, der ligner lakrids, men i virkeligheden er et slags ”Lovecraftiansk”-LSD, der åbner ens sind for den faktiske verden.

Det viser sig nemlig, at vores verden er fuld af dæmoner, som lever imellem og i menneskene, og ønsker at overtage det hele. Men de tre kammerater har ikke tænkt sig at læne sig tilbage og lade det ske. Det kan godt være, at de ikke fatter en pind af, hvad der foregår, da de hvirvles ind i de syretrips-agtige begivenheder, men det afholder dem ikke fra at at forsøge at redde verden efter bedste evne.

Bo Sejer skriver herligt uhøjtideligt og med en gakket humor, der fik mig til at trække på smilebåndet, selvom der sker de mest horrible og uforklarlige ting undervejs i romanen. Vi møder Moustache-monstre og skyggemænd; venter i forkontoret til venteværelset til Helvede; springer frem og tilbage i tid og sted; og præsenteres for den ene massakre efter den anden begået af de mest modbydelige væsner. Som læser prøver man forvirret (men vildt underholdt) at følge med, men må ligesom Ask opgive at få det forkromede overblik før til sidst.

Forfatteren skriver selv om ”Dead World”: ”Bogen kan læses som den giver sig ud for at være: en morsom og uhyggelig historie, i en genre som der ikke ses meget af i Danmark (horror-komedien), eller den kan læses som en fortælling om skizofreni, sindsforvirring og hallucinationer.” Det er i hvert fald helt sikkert, at jeg morede mig vældigt undervejs – og at grinet blev revet af mit ansigt i en ond og vellykket slutning.

Jeg læste ”Dead World” som e-bog, og Bo Sejer har selv stået for udgivelsen, der klart hører til i toppen af selvudgivelser, når det kommer til korrektur og redigering. Der er også en papirudgave på vej af romanen, hvis trykke-omkostninger dækkes ved hjælp af et crowfunding-initiativ.

Det begyndte at trykke gevaldigt i tarmene, og jeg ønskede alt hvad jeg kunne, bare at få lov at sidde på toilettet. Samtidig tænkte jeg på, om heltene i film fik samme fornemmelse af at skulle tømme tarmene, lige inden de løb ind i en skududveksling. Jeg tænkte tilbage på de film, jeg lige huskede, og at dømme ud fra at ingen nogensinde rammer noget på film, var det en umiddelbar konklusion, at ja, de skulle alle skide noget så grusomt, og det var en vældig distraktion for dem alle.”

Bedømmelse
Karakter