0 kommentarer

Lagkagebogen af Anders Foldspang

af d. 25. december 2020
Info
 
Sideantal

68

Udgivet

2020

ISBN

978-87-94058-12-4

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Ens første indtryk hvis man kun kigger på forsiden er at det er en kogebog der handler om lagkager. Men der tager man grueligt fejl. Det er nemlig en børnebog som handler om en lagkage der bevæger sig. Vi møder Toke og Lars som bager en lagkage og aflevere den til Stradivarius som har fødselsdag. Men der er en motor i lagkagen og da den først kommer i bevægelse så er den ikke sådan lige at stoppe igen. Så der er flere som ender med at få flødeskum og kirsebær ud over sig, inden lagkagen ender på bordet og alle kan få et stykke og fejre Stradivarius fødselsdag.

Det er en sjov og anderledes fortælling, meget fantasifuld og underholdende. Og der er fart over feltet, for det er en historie som har mange detaljer og flere karakterer. Det fungere rigtig godt og er en fornøjelse at læse. Bogen henvender sig til børn og barnlige sjæle. Den vil være god som oplæsning og godnathistorie, men vil også være sjov at læse sammen med større børn. Og som voksen er den bare morsom og hyggelig og man får en god pause fra det virkelige liv, imens man morer sig over både de fine illustrationer og historien.

Forfatteren har ramt noget godt her, for det er en dejlig utraditionel fortælling og den minder ikke om ret meget andet man kan støde på. Så det gør blot at man bliver fanget af historien og lever sig ind i dramaet undervejs.

Bogen er kommet til verden fordi forfatteren syntes andre skulle have glæde af den historie han har brygget sammen og fortalt sine børn, da de var små. Og det er godt at han ikke gemte den i privaten, for det er helt sikkert en historie som mange, børn især, vil kunne komme til at sætte stor pris på. Så de varmeste anbefalinger herfra, jeg er personligt stadig godt underholdt selv efter at have læst den, for den efterlader en med et smil på læben og lysten til at vide mere om det univers som Toke og Lars bor i.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter