0 kommentarer

My Friend Leonard af James Frey

af d. 12. august 2009
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

400

Udgivet

2005

ISBN

0-7195-6797-1

Originaltitel

My Friend Leonard

 

Jeg MÅTTE læse “My friend Leonard”, som er fortsættelsen til “A million little pieces”.

Jeg blev ikke skuffet – James Frey fortsætter, hvor han slap. I et betagende, poetisk og flydende tempo fortæller han den til dels selvbiografiske, dels fiktive historie om sit venskab med mafiabossen Leonard. Et venskab, der blev grundlagt, da James og han sammen var på et rehabilitetscenter for alkohol- og stofmisbrugere.

James afsoner en mindre fængelsdom og glæder sig til at komme ud og hjem til kæresten Lilly. Men selvsamme dag, han løslades og kommer hjem til Lilly har hun hængt sig – og hele James’ verden ramler sammen.

Han vender sig mod Leonard og her finder han den styrke og det mod, der skal til for at skabe sig et liv – uden alkohol, uden stoffer – og uden Lilly.

Men pludselig en dag tager Leonard væk og James er igen alene. Leonard må forsegle sin skæbne, som han har holdt skjult for selv James, – men James får lov at hjælpe Leonard ud på den sidste rejse – og venskabet ender smukt og uforglemmeligt. Det var med tårer i øjnene, at jeg lukkede den sidste side i bogen. SMUKT.

James Frey er blevet skældt ud for at blande selvbiografi og fiktion sammen og således “pynte” på historien – men hvad galt er der i at tage en virkelig historie og lade den danne grundlag for et smukt eventyr som denne bog er. Ingenting – det er smukt, nærværende og meget, meget betagende.

Sproget er formidabelt anderledes end alt andet jeg har læst – korte sætninger – som at hoppe fra sten til sten for at nå frem – og så alligevel flydende og medrivende.

Bliv ved med at skrive James Frey – du har fundet din niche.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter