0 kommentarer

Den grønne mil af Stephen King

af d. 14. februar 2006
Info
 
Sideantal

459

Udgivet

2000

ISBN

87-612-0449-8

Originaltitel

The Green Mile

 

”Den grønne mil” handler om den tidligere fængselsbetjent Paul Edgecombe, som fortæller om efteråret 1932, hvor en ny fange er blevet dødsdømt for mord og voldtægt på to små piger. Paul Edgecombe opdager nye tankevækkende ting om denne mand, og det viser sig, at der er mere mellem himmel og jord, end man sådan umiddelbart går og tror. Midtpunktet i bogen er selvfølgelig det mystiske, og King skriver på en medrivende måde. Han fremskaffer en atmosfære af rivende nysgerrighed, og dette er blandet sammen med de hårrejsende realiteter ved livet på en dødsgang.
Man bliver efterladt med en kærlighed til bogens mennesker, som man følger fra 1932 til plejehjemsalderen. Men det er nu ikke alle, der overlever.

Denne bog er blevet filmatiseret; dog har jeg endnu ikke set filmen, men den skulle eftersigende være rigtig god. Og det ville også kun være retfærdigt, da selve bogen er skrevet i topklasse, og forfatteren Stephen King viser med dette værk, at han formår at holde spændingen, så læseren ganske enkelt får svært ved at ligge bogen fra sig.
Til tider er den langtrukken, men alligevel er man for nysgerrig til at ligge den fra sig, fordi det går op for læseren, at nogle tilfældige begivenheder viser sig at få betydning senere i historien.

Bogen kan anbefales, hvis du er til en smule mystik og spænding.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter