0 kommentarer

Mine vandringer med Jomfru Maria – i Marias pilgrimsspor 1 af Marianne Nielsen

af d. 10. januar 2020
Info
 
Sideantal

212

Udgivet

2019

ISBN

978-87-430-1139-2

Udgave

1. udgave
Udgivelsen er støttet af Velux fonden

 

Bogen handler om forfatterens vandringer i Italien, Grækenland mm og alt er set fra en meget personlig vinkel. Forfatteren mener selv at hun taler med Jomfru Maria undervejs og også med andre engle samt spirituelle personer. Hun fører samtaler med Maria og genoplever sine egne tidligere liv. Og hvis man tror på det så fair nok, jeg er ikke selv imod at man kan have spirituelle indgange til livet, men her bliver det for mig tanden for meget. Måske fordi det bliver så personligt, at det ikke rigtig er relevant for læseren. Jeg prøvede derfor at læse bogen som en rejsebeskrivelse, men det er rigtig svært, for selv om man får kort over ruterne og man får navne og steder beskrevet, så handler det hele mest om de kirker som forfatteren besøger, og rigtig meget om at nu køber hun næste kop cappuccino og den næste sandwich. Man hører om hvordan hun sover forladte steder, når hun ikke kan nå frem til et bed and breakfast, og man hører om at hun benytter hver chance for at vaske sit tøj til netop dette formål. Der nævnes også et par herreløse hunde undervejs. Og det er da sikkert vældig spændende for forfatterens nærmeste familie at høre om hendes rejser og vandringer, men jeg kan som læser ikke komme ind i en stemning, hvor jeg faktisk får noget ud af at læse bogen.

Bogen er skrevet i et nemt og flydende sprog, meget som forfatteren tænker det, virker det som. Desværre fanger det ikke, da man aldrig rigtig kommer i dybden hverken i forhold til de steder hun vandrer eller i forhold til hende selv. Det virker som om det er forfatterens egen udvikling undervejs der er i højsædet, og den er altså ikke særlig relevant for en læser da det bliver meget personligt. Da forfatteren samtidig beskriver hendes oplevelse af at kunne tænke sig til at blive rask, fordi i hendes verden er sygdom noget psykisk, så bliver det for mig lidt svært at tage seriøst – da det i hvert fald ikke er sådan jeg oplever livet. Spirituel eller ej.

Bogen henvender sig mest til folk der enten er meget troende, har rejst i områderne hun selv vandrer i, eller til dem der måske ønsker at gå samme pilgrimsrute. Der findes så mange bøger om folk der har været på spirituelle rejser, pilgrimsvandringer med mere, og de fleste af dem bliver mere interessante end denne – desværre.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter