0 kommentarer

Nøgent hjerte af Lars Bjerregaard Jessen

af d. 9. april 2019
Info
 
Sideantal

277

Udgivet

2019

ISBN

978-87-93678-86-6

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Der er to tidligere bøger som også omhandler denne familie. I hvert fald den mandlige hovedperson. Forfatterens to tidligere bøger “Nøgen hukommelse” og “Nøgen hjemkomst”. Og der er en fin sammenhæng. Men har du ikke læst de to, så kan du sagtens kaste dig over denne, for historien er separat og fungerer fint enkeltstående.

Bogen handler om Emil og hans kæreste Maja. Og Emils to børn. Vi møder dem i haven sammen med et vennepar, og da de alle savner lidt udfordringer i livet så beslutter de sig for, at de sammen vil bestige Kilimanjaro i Afrika. Det kræver at de kommer i gang med at planlægge, træne op og at der er økonomisk overskud. Alt sammen er der styr på indtil Emil mister sit job…

Han finder dog et nyt og umiddelbart kører alt på skinner, men der er alligevel noget som ikke er helt godt. For hvad er det Emil har så travlt med at nå hele tiden? Han leder selv efter et svar og man håber som læser, at han finder svaret.

Da venneparret pludselig skal skilles ændrer vilkårene for rejsen sig, og det ender med at det kun er Emil og vennen der tager afsted. Men at bestige et bjerg er ikke helt simpelt og undervejs sker der ting som gør, at Emil på et tidspunkt overvejer om han kan fortsætte. Om de to gutter når toppen og om Emil finder svaret på hvad det er han hele tiden skal nå, må du selv læse dig til. Men man får undervejs en sympati for Emil fordi hans verden er meget let at genkende. Vi kender vist alle nogen der ikke er sikre på om de nu får nok ud af livet, og vi kender alle nogen for hvem den stressede hverdag med hus, job, børn mm fylder lidt vel rigeligt.

Bogen er velskrevet og sproget flyder. Man er fanget med det samme, og der er et grundlæggende budskab i bogen som vi alle kan få noget ud af. Handlingen er nem at følge og mange vil kunne genkende tempoet hovedpersonen lever i fra sin egen hverdag, hvilket både gør man som læser får noget at tænke over, men hvilket også gør, at man kan få en forståelse for et grundlæggende problem der faktisk er i vores tids samfund. Vi skal alle, og kan alle, blive bedre til at huske på at de nære ting er de vigtigste, og at livet er andet og mere end blot ens arbejde.

Kast dig over bogen, den er det værd!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter