0 kommentarer

Selvvalgte vildveje af Pia Konstantin Berg

af d. 4. august 2019
Info
 
Sideantal

249

Udgivet

2019

ISBN

978-87-93758-60-5

Udgave

1.

 

Helle er gravid, og det var slet ikke planen. Hende og Christian var jo lige nået frem til, at en skilsmisse var den eneste rigtige løsning. Men den plan sættes på hold af graviditeten, og Christian kaster sig hovedkuls over projekt baby, mens Helle, som i et forsøg på at fortrænge graviditeten, arbejder mere end nogenside før. Datteren Line er startet i gymnasiet, og kæmper med at finde ud af livet som ung med veninder og drenge. Lillebror Martin har også fået en ny ven, pigen Rosa, og prøver for alt i verden ikke at være til gene for sine forældre. Og endelig er der Martins nye klasselærer, Katrine, som prøver at komme sig over (den gengældte) forelskelse i Christian, der grundet Helles graviditet ikke længere kan føre til noget. Der er altså lagt grund for talrige forviklinger og en god portion drama allerede fra start!

Dette er anden del i Pia Konstantin Bergs serie om familielivet i Danmark. Selvom man sikkert godt kan læse den selvstændigt, vil jeg klart anbefale at starte med etter’en, ‘Halvvejs rundt om søen’, hvor bogens persongalleri præsenteres. Så får man også en ide om, hvordan bogens personer er endt i de til tider umulige situationer, de nu står i.

Berg er god til at beskrive det moderne, forviklede familieliv, som kendetegner nutiden. Væk er idyllen omkring den perfekte kernefamilie – I hvert fald så snart vi kommer bare lidt ned under overfladen. Og alligevel er kernefamilien det bærende element i denne bog. Drømmen, eller måske nærmere forventningen, om kernefamilien er det, der driver bogens personer til at handle som de gør. For med en lille ny på vej kan man da ikke tillade sig at splitte en familie, kan man? Jeg synes Berg skriver godt, og er godt til at veksle mellem bogens personer, så man får et indblik i historien fra flere vinkler. Det er skønt, når man som læser lærer bogens personer at kende, og får indblik i hvad der driver dem – Især fordi Berg har givet hver person sin egen stemme gennem sit sprog, der varierer alt efter hvem man hører fra.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter