0 kommentarer

Mand i mørke af Paul Auster

af d. 4. oktober 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

222

Udgivet

2008

ISBN

978-87-91654-65-7

Originaltitel

Man in the dark

Udgave

1.udgave

 

Han har gjort det igen, Paul Auster. Givet os en fortælling fra det virkelige liv, spundet ind i sære historier der, til sidst, samles i en slutning der bare ikke kunne være anderledes.

August Brill, litteraturanmelder, mand, far og bedstefar. Bor hos sin datter og dennes datter. Alle har de skeletter i skabet, og alle prøver de af al magt at holde afstand til skeletterne. Brill fortæller sig selv historier om natten, når søvnen ikke kan finde ham. Datteren begraver sig i arbejde, og barnebarnet giver sig hen til gamle videofilm.

Fortællingen gives som en lang række historier, der fortælles samtidig. Men Auster formår at gøre det på en måde, så det ikke virker forvirrende. Det er historier om kærligheden. Om kærlighedens enorme kræfter, når den river mennesker i stykker. Det er banalt – uden at være det.

Som i hans øvrige forfatterskab, spiller New York en stor rolle i “Mand i mørke”. Men ikke så stor som det tidligere er set, idet vi denne gang befinder os i et stort hus ude på landet i Vermont. Et hus som vi aldrig forlader. Det er her, i dette hus, at historierne, i løbet af en enkelt nat, væves ind i hinanden.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter