0 kommentarer

JFK- Secret OPS af Craig Frank

af d. 15. februar 2015
Info
 
Sideantal

260

Udgivet

2013

 

Velkommen til et syret Sam Peckinpah-inspireret roadtrip tværs over USA med selveste JFK som chauffør.

På trods af hvad medierne siger, viser det sig at JFK har overlevet attentatet i Dallas i 1963. Han har været gennem en heftig gang genoptræning og er nu sendt afsted på et hævntogt, for at eliminere folkene bag attentatet. Hans udseende minder om en Terminator, med en metalplade opereret fast øverst i tindingen. Selve fortællingen dribler derudad i bedste 70’er voldsfilm stil. Hovedpersonen kunne udmærket have været ‘spillet’ af Steve McQueen eller Charles Bronson, og plottet er som snydt ud af næsen på ‘En mand ser rødt’-filmene. Eller måske endnu mere den gamle ‘Getaway’ med netop Steve McQueen. Jeg har aldrig læst så rå en tegneserie før, og må indrømme at være positivt overrasket.
Starten går lige lovligt abrupt af med en kaotisk biljagt, der er svær at dechifrere, fordi man endnu ikke har vænnet sig til tegnestilen og farverne. Gråtoner med en underliggende 70’er brun – måske er det mit syn der fejler, men jeg spotter altså den der brune ting. Og i tegningerne får mange af tegnerens hjælpelinjer lov at blive i det færdige produkt, hvilket kan virke rodet, men også giver liv. Forsiden siger det hele.
Der bydes på rigelige mængder vold, sex og depraverede personager – samt de fedeste one-liners leveret at antihelten JFK. En hovedperson der faktisk byder på dybde og selvreflektion, fraset de situationer hvor det er et spørgsmål om at dræbe eller selv at dø.
Tæt på et mesterværk.

Lån tegneserien på bibliotekdk

Bedømmelse
Karakter