0 kommentarer

Malte Mus af Morten Ramsland

af d. 26. januar 2012
Info
 
Sideantal

26

Udgivet

2008

ISBN

978-87-626-0937-2

 

Malte ligner en mus. Det driller de andre børn ham i hvert fald altid med. Især anføreren Frank er en bølle, og ofte gemmer Malte sig i buskene. Lillesøster Maria kender til Maltes vanskeligheder og til gemmestedet, men mor og far bliver aldrig indviet i hans problemer. En dag bliver Malte til den lille mus, de andre mener han er. Forældrene bliver naturligvis overraskede, men tager den lille mus til sig. Og snart bliver den en naturlig del af familien. Og tænk dig, Frank er bange for mus og bliver derfor endelig sat på plads!

Bogen er illustreret af Mette-Kirstine Bak. Billederne har en central placering i fortællingen, og flere af dem er da også helsides. Der er ikke mange detaljer på billederne, og de virker ærligt talt lidt sjusket lavet. Alligevel fungerer de godt sammen med historien om mobningen af Malte, fordi ansigtsudtrykkene er meget overdrevne, så det er nemt for barnet at se om mobberne, forældre, Malte og Marie er triste, vrede, glade, bange, hånende..

Det mystiske element, med Malte der bliver til en mus, lod ikke til at undre min datter videre. Malte var blevet grundigt nok beskrevet til at noget sådan kunne ske.
Malte finder til sidst et udvej fra mobning og på trods af historiens triste skildringer af selve mobningen er det tilpas nøgterne og ligefremt skildret, så selv de helt små kan være med og blive fanget af historien om stakkels Malte.

På trods af de grove tegninger, som jeg faktisk ikke synes videre godt om, må jeg give bogen fire stjerner. Tegningerne fungerer med fortællingen og giver barnet yderligere mulighed for at sætte sig ind i Maltes situation. Alt i alt en dejlig og relevant historie.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter