0 kommentarer

Drengen der kom hen hvor peberet gror af Johannes Møllehave

af d. 26. januar 2012
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

1993

ISBN

8759503238

 

Tors forældre er ikke glade for ham. Han er stor og larmende, og vil ikke give dem ro. Deres hyppigste replik til ham er: “Åh, gid du kom hen, / der hvor peberet gror!”

Næsten alle de voksne mennesker som Tor møder i fortælling har ingenting tilovers for den lille dreng, der en skønne dag hentes af Kaptajnen og med ham sejler til Landet hvor peberet gror. Senere får han selskab af lillebror og af mor, og hvor der hjemme var snævre rammer og trætte voksne, er der i Landet hvor peberet gror højt til det loft, der ikke er der. Der er fuglesang og solskin en masse. Smil og glæde og kys til hverandre. Det kan undre, at der ikke er overbefolket i Landet hvor peberet gror, så skønt som der er. Men nu er det jo heldigvis ikke alle voksne, der ønsker deres børn hen hvor peberet gror. Og måske har folk også deres helt eget land, hvor peberet gror?

I lighed med i mange andre af Møllehaves børnebøger er teksten på rim. Det er i det store hele meget vellykket og især gentagelsen af “Åh, gid du kom hen, / der hvor peberet gror” – nogle gange med små variationer – fungerer rigtig godt.

Børnene kan levende sætte sig i den arme Tors sted, og kender jo alle forældre, der skønt de på ingen måde ligner Tors, af og til har en off day, hvor barnet helst skal holde mund og være fuldstændig selvhjulpen.

Bogen er illustreret af Ib Spang Olsen. Billederne komplimenterer teksten godt. De voksne er enorme og karikerede. De er skræmmende, med forvredne ansigter og strittende pegefingre. Kun Kaptajnen er i et naturligt størrelsesforhold med Tor og bogens øvrige børn.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter