0 kommentarer

Ludmilas gebrokne engelsk af DBC Pierre

af d. 28. maj 2007
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

325

Udgivet

2006

ISBN

87-91746-16-7

Originaltitel

Ludmila's Broken English

 

Romanen handler om de to engelske siamesiske tvillinger: Blair og Gordon, der i en alder af 33 år bliver skilt ad, og nu skal ud og prøve virkeligheden af som individer. Trods det at de ikke længere hænger sammen kropsmæssigt er de dog fortsat dybt afhængige af hinanden, selvom de af sind er meget forskellige og skændes så det brager.

På samme tidspunkt følger vi Ludmila, der er en ung, smuk og sindssyg rapkæftet pige, som bor i Kaukasus i et krigshærget område. Hendes familie er fattige, virkelige fattige, og lever af bedstefaderens pension. Bedstefaderen voldtager på jævnlig basis Ludmila, men da han en dag igen skal til det, går det ikke så nemt, da Ludmila på snarrådig og voldsom vis slår ham ihjel.
Hun er glad for at han er død, men omvendt så har hun taget familiens levebrød ud af munden på dem, og herefter tager tingene fart, og Ludmilas veje krydses med tvillingeparret.

Jeg har endnu ikke læst DBC Pierres debutroman “Vernon G. Little” der høstede så mange roser, og indbragte forfatteren Bookerprisen. Men jeg har selvfølgelig hørt og læst om den, og det var derfor med en stor og spændt forventning jeg gav mig til at læse “Ludmilas gebrokne engelsk”, desværre blev forventningerne ikke indfriet for mit vedkommende.

“Ludmilas gebrokne engelsk” er fuld af skældsord og vanvittige ytringer. Det har jeg ikke det mindste i mod, det kan være, og er temmelig ofte, kanon morsomt, hvis det ellers bliver brugt til noget. Men det synes jeg bare ikke rigtigt det gør i romanen. Det virker mest som om at forfatteren forsøger at vise hvor grimt man kan få sine personer til at tale til hinanden, og i starten er det da meget morsomt, men undervejs bliver det enormt trættende at læse, og da historien heller ikke rigtigt fangede mig, tja, så blev det desværre ikke lige den gode roman, som jeg håbede på.

Men lad jer endelig ikke skræmme. Ovenstående er bare min oplevelse, andre vil givetvis finde den genial, sådan er vi jo heldigvis så forskellige.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter