0 kommentarer

Stalkeren af Chris Carter

af d. 20. januar 2013
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

382

Udgivet

2012

ISBN

978-87-7677-292-5

Originaltitel

The Night Stalker

Udgave

2.udgave

 

Har man læst nogle af Chris Carters andre bøger “Bødlen” eller “Krucifiksmorderen” ved man, at det bliver blodigt, væmmeligt og til tider uudholdeligt. Det er også tilfældet her.

Lad mig sige det med det samme – jeg ville ikke ønske mig at se denne bog filmatiseret – de billeder jeg får i mit hovedet ved at læse bogen er slemme nok. Hvis de blev udpenslet med lyd og farve, ville det blive for grænseoverskridende.

Når det er sagt, så er der underholdning fra første side. Liget af en ung kvinde findes i en nedlagt slagterforretning, og dødsårsagen er uvis. Hendes krop synes urørt, men hendes læber er syet sammen. Liget bliver bragt til obduktion i Los Angeles og under obduktionen viser det sig, at også kvindens underliv er syet sammen. Da retsmedicineren vil undersøge det nærmere, eksploderer liget, og retsmedicineren og hans hjælpere sprænges i stumper og stykker.

Kriminialassistent Hunter tilkaldes – og så går det løs. Flere kvinder må lade livet på bestialsk vis, og sporene fører tilbage til en traumatiseret teenager, hvis syge sind er brudt i brand.

Chris Carter har gennem flere år som kriminalpsykolog arbejdet på over 100 sager med seriemordere og farlige kriminelle. Erfaringerne fra dette arbejde bruger han i sine karakterer i sine bøger, og netop den vinkel gør det hele ekstra uhyggeligt, for den menneskelige psyke har utroligt mange knapper, der kan drejes på – og Chris Carter leget med de meste uhyggelige af knapperne.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter