0 kommentarer

Det fortryllede urværk af Philip Pullman

af d. 28. maj 2007
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

82

Udgivet

1998

ISBN

87-00-32488-4

Originaltitel

Clockwork

 

Dramatisk, fantastisk, inspirerende, filosofisk. Man kan nærmest blive ved i endeløs strøm af ros til Philip Pullman, specielt når man omtaler hans mesterværk, serien “His Dark Materials”. Også i denne bog formår Pullman at bringe drama og spænding ind i denne dybsindige handling fuld af spekulationer og anskuelser.

Historien starter på byens mødested, kroen. Alle er mødt op, inklusiv borgmesteren og urmageren, for det er nemlig fortælleaften, og byens forfatterspire, Fritz, har, sædvanen tro, en historie klar. Fritz’ fortælling handler om døde mennesker, der kan bevæge sig, ved hjælp af – ja, et urværk. Alle i kroen fænges af historien og dens uhygge, men de får sig alle et virkeligt gys, da en af personerne i Fritz’ historie kommer ind ad døren til kroen. Dermed er urværket blevet trukket op, to parallelle forløb er sat i gang, og nu kan intet hindre dem i at udvikle sig.

“Det fortryllede urværk” må siges at være, på trods af de korte 82 sider, med stor skrift og rigt illustreret af Jon Ranheimsæter (fantastiske afbildninger, skal det siges!), en rigtig god bog, der indeholder alt det, som jeg forventer af en sand fantasybog.

Bogens plot er så godt skrevet og sat op, at man kan sidde og tænke over det i lang tid efter læsningen. Det er velsagtens sådan en bog, som man kunne sidde og granske og analysere på i nogen tid – et mesterstykke.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter