0 kommentarer

Logbog ved rejsens afslutning af Ib Michael

af d. 5. januar 2023
Info
 
Sideantal

319

Udgivet

2022

ISBN

978-87-02-38363-8

Originaltitel

Logbog ved rejsens afslutning

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Ib Michael er en af landets fremmeste forfattere, der har et langt forfatterskab bag sig. Har man som læser ikke stiftet bekendtskab med ham på et eller andet tidspunkt kan man med fordel starte med at læse hans seneste bog, der udkom i slutningen af 2022 og som har fået titlen ”Logbog ved rejsens afslutning”.

Man kan vel næsten gætte sig lidt til hvilken slags bog det er når man læser titlen. En bog, der handler om livet, forfatterens liv og om de mennesker, der har haft indflydelse gennem årene: nære venner, familier, åndsfæller. Det er ingen hemmelighed, at Ib Michael og Troels Kløvedal var nære venner gennem mange år – og det er derfor ikke spor overraskende, at netop Troels Kløvedal fylder en del i denne bog. Ligeledes er det heller ikke overraskende, at rejser spiller en stor rolle i denne bog eftersom Ib Michael er et særdeles berejst menneske.

Der er alt for mange erindringer om rejser og mennesker i denne bog til, at man vil kunne yde bogen retfærdighed hvis man skulle have lyst til, at skrive et referat.

Jeg har tidligere læst flere af Ib Michaels bøger, men må erkende, at denne bog er den jeg bedst kan lide ud af de bøger jeg kender. Det på trods af, at forfatteren har skrevet mange gode bøger gennem årene.

Ib Michael er uhyre velskrivende og har med ”Logbog ved rejsens afslutning” bedrevet en intelligent, velovervejet og i virkeligheden også rørende bog om at nærme sig rejsens afslutning og stadig være fuld af drømme.

Nye læsere af Ib Michael kan med fordel starte her. Garvede læsere kan fortsætte læsningen af forfatterskabet og begejstres, for det er en meget fin bog, som her er udkommet.

Anmelderbog.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter