0 kommentarer

Livstørst af Audur Jónsdóttir

af d. 10. juni 2015
Info
 
Sideantal

395

Udgivet

2015

ISBN

978-87-7973-669-6

Originaltitel

Livstørst

 

Audur Jónsdóttir skriver her en tragikomisk og selvbiologisk roman som beskriver den unge Eyjas liv nu og for mange år siden. Eyja har giftet sig med en meget ældre, alkoholiseret mand og lever isoleret med ham i en lille fiskerby mod nord i Island. Her har for nyligt været et lavineskred som har kostet mange menneskers liv, og omgivelserne til deres bolig er stadig i kaos.

Eyjas mor og mormor beslutter sig for at “redde” Eyja fra dette triste og alkoholiserede liv og sender hende til Sverige med “snedronningen” – en af moderens tidligere bekendte – som er akkurat lige så alkoholiseret som “Vildmanden” – Eyjas mand. Hvorvidt de kendte til det, melder historien ikke noget om, men Eyja skal her i Sverige hjælpe med en sommerlejr for islandske børn, og hun skal først og fremmest færdiggøre sin første roman. Eyja er arveligt belastet, da hendes morfar har modtaget et nobelpris i litteratur, men det er svært for Eyja at tage sig sammen til at få skrevet noget. Specielt på grund af sin protegés mange udskejelser forårsaget af sine alkoholvaner.

Bogen foregriber rigtig mange ting og henviser til, hvad der vil ske om mange år – altså en form for såvel frem- som tilbageskrivning af handlingen. Bogen springer rigtig meget i tiderne, hvilket er en del forvirrende. Romanen er både en stærk roman og en trivial-roman som til tider er lidt svær at komme igennem.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter