0 kommentarer

Savner dig af Harlan Coben

af d. 10. juni 2015
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

397

Udgivet

2015

ISBN

978-87-12-05058-2

Originaltitel

Missing You

 

“#1 på New York Times’ bestsellerliste” .. “Ingen skruer et plot bedre sammen” (Dan Brown). Dette er blot et par af anprisningerne på forsiden af “Savner dig”, Harlan Cobens seneste blockbusterkrimi.

Tallene lyver næppe, men Dan “Da Vinci Mysteriet” Brown omgår mildest talt sandheden lemfældigt. Mange skruer plots bedre sammen end Coben, bl.a. Mr Brown himself.

Når det er sagt, skal det medgives, at “Savner dig” er en både underholdende og veldisponeret politiroman af den nyklassiske, amerikanske skole. Helt Karin Slaughter-agtig. Og det er bestemt ikke den ringeste anbefaling.

Den 40-årige kriminalbetjent Kat Donovan er sidste skud på stammen i et stout, irsk politidynasti, der i generationer har holdt New Yorks gader fri af storbyens værste udskud. En af dem fik dog ram på Kats far for 18 år siden, et mord, der stadig er uopklaret og nager Kat voldsomt. Som for at føje spot til skade forsvandt hendes livs kærlighed, Jeff, sporløst kort tid efter mordet.

En veninde forærer Kat abonnement på en eksklusiv datingside, og en sen nattetime snubler Kat over en profil, som hun aldrig troede, hun skulle se igen. Jeff. Hun sender ham en indforstået besked og får straks svar tilbage. Et sært svar, der får hendes små nakkehår til at stritte.

Snart efter kontaktes hun af en teenageknægt, der påstår, at hans mor er forsvundet – efter at have skrevet til Jeffs profil. Andre mænd og kvinder er også rejst bort, tilsyneladende frivilligt, efter at have reflekteret på samme datingsite.

Samtidig ligger den mand, der påstås at have myrdet Kats far, for døden i et sikret fængsel. Hun har kun få dage til at vriste en tilståelse ud af ham. Indtil videre har han været tavs i 18 år, så hvad skulle få ham til at tale nu…?

“Savner dig” byder på hele to slags skurke. Den velkendte newyorkergangster med stor magt, mange penge og dårlige manerer. Og den skruppelløse cyberkriminelle, der udnytter det moderne menneskes blinde higen efter kærlighed for enhver pris. I den sammenhæng er prisen for et liv uhyggeligt lav.

Harlan Coben er en dreven krimisnedker. Handlingen kører gnidningsløst derudaf, og til sidst bliver det oven i købet ganske spændende, hvem der mon slipper med livet i behold ude på en amish-farm, hvor der er betænkelig langt til nærmeste nabo.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter