0 kommentarer

Livstid af Liza Marklund

af d. 31. oktober 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

461

Udgivet

2007

ISBN

978-87-638-0667-1

Originaltitel

Livstid (svensk)

 

Lige siden “Nobels testamente” blev flået væk fra hylderne, har trofaste Marklund-fans ventet på en ny krimi om Annika Bengtzon, for “Nobels testamente” efterlod nogle vigtige løse ender, dog ikke livsnødvendige for den specielle bog. Den stoppede med at Annika og Thomas’s hus blev brændt af og Thomas gik fra Annika til fordel for elskerinden.

I “Livstid” er Thomas taget ind til elskerinden Sophie og vi fortsætter lige et par timer efter den forrige bog sluttede. Annika dukker op på veninden Annes adresse, med 2 børn, røgfyldt og chok over lige at have reddet sine 2 børn ud fra et brændende hus. Anne er dog ikke samarbejdsvillig og Annika må finde et hotel i stedet, hvilket får Annika til at distancere sig fuldstændigt fra Anne og nu står Annika meget alene.

Samtidig bliver en mand myrdet og et barn bliver væk fra et af Stockholms bedre kvarterer. En anmeldelse indgives af en nabo der hører skud og den første på gerningsstedet er Nina Hoffman.

Nina er veninde med den myrdedes kone og er den første der kan konstatere en dræbt og lemlæstet mand, et manglende barn og en traumatiseret veninde, som straks kategoriseres af resten af politikorpset som særlig mistænkt grundet hendes ustabile psyke. Julia, den myrdedes kone, fastholder at en anden kvinde var inde i billedet den nat, mordet sker, men ingen ofrer Julias vidneudsagn en ekstra tanke andet end veninden Nina og senere Annika, der interviewer Julia.

Det er endnu engang også Annikas historie der fortælles, for Annika er ved at gå igennem en skilsmisse med delebørn og fælles ansvar og de dage børnene er hos far, er de dage hun knokler i døgndrift. I bedste Marklund stil er plottet andet og mere end hvad man lige tror det er.

“Livstid” indeholder alt det gode du kan finde i en Liza Marklund roman og kan læses af både nytilkomne og tidligere bekendte. Det glæder også et anmelderhjerte at Fremad, forlaget der udgiver Marklunds bøger, på det seneste er blevet MEGET bedre til at finde et tiltalende omslag, for bogen er decideret lækker at se på.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter