0 kommentarer

Lipgloss Junglen af Candace Bushnell

af d. 25. januar 2007
Info
 
Sideantal

442

Udgivet

2006

ISBN

87-11-29243-1

Originaltitel

Lipstick Jungle

 

“Lipgloss Junglen” er skrevet af Candace Bushnell, som du måske kender som forfatteren bag “Sex & The City”. Er du fan af serien og er du i øvrigt chick-lit læser så er denne bog et kig værd. Ikke mindste fordi der er referencer til nogle af figurerne fra “Sex & The City” – ikke direkte måske – men under læsningen vil du kunne genkende en Mr. Big agtig figur og et par andre, og som en af dem der var meget kede af at se serien slutte – så er det altså et herligt gensyn.

Det er en jungle derude og “Lipgloss Junglen” viser sin facet af den ved at omhandle karrierekvinder der er nået så langt op på rangstigen at det bemærkes. Wendy, Nico og Victory er karrierekvinder inden for hver deres felt. Wendy er direktør hos et filmselskab, Nico er chefredaktør på et magasin og Victory er topdesigner med eget firma.

Fælles for dem alle tre er at de er veninder, i prestigefyldte stillinger og stadig påvirket af mændene omkring dem. Mænd derhjemme, mænd som kollegaer og mænd som chefer, som alle protesterer over kvindernes rang, fordi de bytter om på sådan noget som kønsroller, der har været bestemt i en evighed.

Scenen er sat i den hæsblæsende New York City og vi kan næsten se Miranda, Carrie, Samantha og Charlotte som statister på de restauranter som Wendy, Nico og Victory frekventerer. “Lipgloss Junglen” tager alvorlige emner op om kønskamp, kønsroller og karrierer, men glemmer ikke at se det fra flere sider end bare den ene som andre forfattere kunne tænkes at falde i.

Alt i alt en fin bog med en sammenhængende historie, om end lidt langtrukken fra tid til anden.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter