0 kommentarer

Du går ikke alene af Mari Jungstedt

af d. 7. oktober 2016
Info
 
Sideantal

243

Udgivet

2016

ISBN

978 87 71599 13 8

Originaltitel

Du går inte ensam - oversat af Kamilla Jørgensen

Udgave

1. udgave

 

’”Fortsæt,” sagde Wittberg og smilede venligt, selv om han syntes, at Maria Hagberg var mere end almindeligt omstændelig.’

Replikken er fra Mari Jungstedts nye krimi, “Du går ikke alene”. Er den en projektion? Et selvmål? Erstat Wittberg med ‘den håbefulde læser’ og Maria Hagberg med forfatterens navn, så er du sporet.

Handlingen foregår på forblæste, maleriske Gotland. En lille pige forsvinder, er sikkert bortført, og efterforskningsleder Karin Jacobsson skal finde hende. Dramaet er til at overse.

Jungstedts vanlige helt, Anders Knutas, kæmper med en depression. Han bager pandekager, støvsuger, kigger ud ad vinduet. En journalist ringer for at høre til hans velbefindende, men vil ellers ikke noget.

Et andet sted på øen befinder sig en meget ensom, let skelende kvinde og hendes gravide kat på en gård.

Og endelig prøver en træt og tørstig mand at få talt med sin kone om, at hun skal stoppe med at sælge telefonsex om natten, men modet svigter ham hele tiden.

Alting. Går. Så. Dræbende. Langsomt. Og intet. Intet. Sker. SUK.

At kalde den både tynde og tyndbenede bog for en krimi tangerer falsk varebetegnelse. Måske forsøger den gode Jungstedt sig som søvnterapeut?

Lån bogen på bibliotek.dk

 

Bedømmelse
Karakter