0 kommentarer

Limes billede af Leif Davidsen

af d. 4. juni 2006
Info
 
Sideantal

300

Udgivet

1998

ISBN

87-595-0975-9

Originaltitel

Limes billede

 

Som paparazzo-fotograf tjener Peter Lime gode penge på sit arbejde. Og fordi han er rigtig god til det, tjener han rigtig gode penge. Men en dag stikker Lime sin telelinse for langt frem, og så begynder hans liv i Madrid at smuldre.

“Lime’s billede” er en veldrejet thriller med paranoia, mord, overfald, hemmelige agenter og masser af spansk lokalkolorit. Peter Lime er dansker, men har boet i Spanien siden 70’erne, og det er her, det meste af handlingen udspiller sig. Et glemt billede fra fortiden dukker op, og magtfulde kræfter er efter fotografen.

Gamle kammerater fra venstrefløjen krydser klinger i “Lime’s billede”, men selv om det ikke skorter på håndgemæng af den japanske slags, så er det først og fremmest på det politiske og ideologiske plan, at duellerne udkæmpes. Både IRA, KGB, ETA og STASI bliver hevet ind i plottet, og det er ikke lige til at gennemskue med det samme, hvem der har fingrene og de skjulte mikrofoner i hvad.

Thrilleren stiller spørgsmålstegn ved efterretningstjenesternes ret, borgernes rettigheder og privatlivets fred, men også mere banale ting som tillid, kærlighed og sorg. Den er skåret over en meget stram skabelon, og som sådan er historien ikke specielt opsigtsvækkende. Man kommer aldrig helt under huden på hovedpersonerne, men får til gengæld indsigt i mange forskellige professioner, spiontricks og spanske retter.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter