NYESTE
Født:
1950, Danmark
Fotograf:
Mik Eskestad

Leif Davidsen

Født i Otterup på Fyn.

Uddannet journalist i 1976. Har bl.a. arbejdet som korrespondent i Moskva for Danmarks Radio.
Modtog “De Gyldne Laurbær” i 1991 for “Den sidste spion” (1991).
“Den russiske trilogi” (1997) er en samlet udgave af “Den russiske sangerinde” (1988), “Den sidste spion” (1991) og “Den troskyldige russer” (1993).
“Den spanske duo” (2002) består af “Uhellige alliancer” (1984) og “Lime’s billede” (1998).

Læs mere på forfatterweb.

Bibliografi

1984  Uhellige alliancer

1988  Den russiske sangerinde

1991  Den sidste spion

1993  Den troskyldige russer

1995  Forræderen – og andre historier (noveller) 

1996  Den serbiske dansker

1997  Den russiske trilogi (samlet udg.) 

1998  Lime’s billede

2001  De gode søstre

2002  Den spanske duo (samlet udg.) 

2002  Dostojevskijs sidste rejse (rejseerindringer)

2004  Fjenden i spejlet

2006  Balkan-trilogien (samlet udg.) 

2006  Den ukendte hustru

2008  På udkig efter Hemingway

2010  Min broders vogter

2011  Utahs bjerge og andre historier (noveller) 

2013  Patriarkens hændelige død

2014  Steinbecks spøgelse: Jagten på en forfatter (rejseerindringer)

2015  10 Minutter i vor tid (noveller)

2016  Djævelen i hullet

2017  Ravnens rede

2018  Tag ikke imod en pølse i Moskva (noveller)

2020  Forræderens børn

2022  Lenins bodyguard

 

Lenins bodyguard af Leif Davidsen

af Ulla Weishauptd. 30. oktober 2022
1910 vender sønderjyden Oskar Madsen tilbage til København, efter at have tilbragt en del år i USA som kavalerist og vicesherif. København er en heksekedel, af folk fra mange lande 2. Internationale holder møde for at fremme arbejdernes befrielse og revolutionen i Rusland.  Men det lykkes dog Oskar at finde et pensionat på Vesterbro hvor […]

Forræderens børn af Leif Davidsen

af Bjarne Jensend. 14. juni 2020
Forræderens børn beviser endnu en gang, hvorfor Leif Davidsen er Danmarks bedste og mest konstante spændingsforfatter. Han bliver ved med at levere romaner der tager pulsen på de samtidige politiske spændinger og analyserer på mesterlig vis vores måde at gebærde os på. Davidsen genbruger hovedpersonerne fra Djævelen i hullet (2016), men kan sagtens læses uden […]

Tag ikke imod en pølse i Moskva – og andre historier af Leif Davidsen

af Bjarne Jensend. 12. november 2018
I novellesamlingen ”Tag ikke imod en pølse i Moskva” tager Leif Davidsen os med på en jordomrejse. Bogen er tilegnet hans kone Ulla, ”…min dejlige rejsefælle”, og de har været på noget af en tur. Fra Idaho Falls USA over Hawaii, Japan, Paris og selv Påskeøen er besøgt. Men selvom novellerne foregår over det meste […]

Ravnens rede af Leif Davidsen

af Lars Poulsend. 16. februar 2018
Efter sigende skulle “Ravnens rede” være en gotisk spændingsroman. Altså en roman der indeholder både uhygge og romantik, det overnaturlige, slotte, mørke, død, galskab osv. Og “Ravnens rede” har det hele, selv om den overnaturlige del kun fylder ganske få sætninger, og virker temmelig malplaceret. Susanne Carlsen har desperat brug for at tjene penge. Den […]

Djævelen i hullet af Leif Davidsen

af Christian Møgeltoftd. 11. december 2017
“Denne bog er fiktion, men det ville være temmelig absurd at påstå, at den ikke bygger på faktiske forhold i Rusland…” Således efterskriften i “Djævelen i hullet”. Næppe mange nulevende danskere kender forholdene i Rusland så godt og dybt som Leif Davidsen, og det er der kommet en både ærlig og kærlig introduktion til den […]

Den ukendte hustru af Leif Davidsen

af Lars Poulsend. 6. december 2017
En spændende historie fra Leif Davidsens hånd. Ikke hans bedste, men stadig spændende og interessant. Få kender vel Rusland så godt som Leif Davidsen, og det er endnu en gang her handlingen udspiller sig. Den danske forretningsmand og tidligere jæger-soldat Marcus er med sin russiske kone, Nathalie, taget på flodrejse i hendes gamle hjemland. Undervejs […]