0 kommentarer

Lille Kvast som cirkusartist af Pierre Bailly og Céline Fraipont

af d. 2. maj 2016
Info
 
Sideantal

30

Udgivet

2015

ISBN

978-87-91611-48-3

Originaltitel

Petit Poilu 14 - En piste les andouilles!
Oversat af Torben Hansen

Udgave

1. oplag

 

Dette er en sød lille historie for børn der endnu ikke kan læse, men som har en god fantasi. Eller for voksne der gerne vil underholdes ganske let.

Vi møder Lille Kvast, der skal ud og opleve noget. Han spiser morgenmad og så er han ellers afsted. Han ryger hovedkulds ind i en stor hat og ender i et cirkus, hvor det er klovnen der optræder som hiver ham op af hatten. Begge bliver lidt forskrækkede og da cirkusdirektøren opdager Lille Kvast bliver han smidt ud. Klovnen bliver ulykkelig for en ven og partner kunne han nu godt bruge til sit show. De mødes så i klovnens vogn, men ligemeget hvilke kunstner Lille Kvast prøver at lære, så går det galt. Han falder om og om igen.

Han får lidt hjemve, men klovnen muntrer ham op med noget musik. Lille Kvast bliver stædig og øver sig om og om igen og lærer til sidst at gå på line, stå på en bold, jonglere og meget andet. Og uden at cirkusdirektøren ved det kommer Lille Kvast med i manegen og optræde. Og da cirkusdirektøren opdager det og hører at publikum er flade af grin, så lader han Lille Kvast blive der.

Lille Kvast vil gerne hjem igen og det hjælper klovnen ham med. Og så er Lille Kvast hjemme lige inden aftensmaden bliver serveret. Så det var bare en dejlig dag.

En rigtig flot tegnet historie som er nem at forstå og lige til at gå til selv for de helt små, der ikke kan læse, da der ikke er nogen tekst at finde. Man bliver underholdt, man bliver glad og man lærer at øvelse gør mester. Så både en sjov og lærerig historie til de helt små at gå igang med.

Der er en serie om Lille Kvast og det er værd at skaffe flere af bøgerne, da alle har en god historie samt et godt budskab at give videre. Rigtig gode begynder bøger, så man kan give sit barn interessen for bøgernes forunderlige verden.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter