0 kommentarer

Lille Kvast – ballade i blomsterhaven af Pierre Bailly og Céline Fraipont

af d. 2. maj 2016
Info
 
Sideantal

30

Udgivet

2014

ISBN

978-87-91611-42-1

Originaltitel

Petit Poilu 3 - Pagaille au potager
Dansk udgave efter aftale med Mediatoon Licensing og oversat at Torben Hansen

Udgave

1. oplag

 

Lille Kvast går hjemmefra for at komme ud og opleve noget. Han kommer ind i en have hvor han falder i et hul. Han graver og er ved at ødelægge nogen grøntsager nedefra. Han graver videre og kommer op til et værre ståhej. Der er en hveps løs og den er farlig. Men Mariemarolle får den dasket af vejen. Lille Kvast møder hende og nogen af hendes venner, og han bliver og leger med dem. De laver forskellige ting og de slapper af med at tegne. Men så kommer hvepsen igen og stikker Lille Kvast på næsen, så den bliver enormt hævet. Han bliver ked af det og de vil jage hvepsen helt væk, men opdager at hvepsen føler sig ensom og er ked af det, så Lille Kvast tilgiver hvepsen og de bliver allesammen gode venner.

Lille Kvast skal hjem igen og tager vejen gennem jorden og kommer hjem og spiser aftensmad, inden han skal i seng.

En rigtig fin børnebog til de små, der endnu ikke har lært at læse, da den ingen tekst indeholder. Det er en historie fortalt i billeder og er altså en slags tegneserie uden ord. Men har man godt fantasi kan man sagtens føle sig suget ind i den verden hvor Lille Kvast lever. Der er sjovt, spændende, lidt skræmmende men også meget hyggeligt og gode venner. Der er klart noget at hente i denne bog, der også er underholdende for voksne.

Man bliver glad af at læse den lille historie og man får nogen gode værdier med sig. Denne bog lærer for eksempel en, at tilgivelse kan være en god ting. Og den viser også at man ikke skal drille andre. Og så opfordrer den til, at man er gode venner også med nogen der ikke er som en selv.

En meget anbefalelsesværdig børnebog til de helt små, og lidt til de store. Efterlader en med en god mavefornemmelse og et smil på læben. Og det jo aldrig helt skidt!

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter