0 kommentarer

Let frost af R.D. Wingfield

af d. 8. april 2004
Info
 
Forlag
Omslag
Sideantal

335

Udgivet

1993

ISBN

87-7724-363-3

Originaltitel

A touch of frost

Udgave

1.udgave

 

Det er dette andet bind i serien om Jack Frost, der har lagt navn til den engelske krimi-serie med David Jason i en vidunderlig hovedrolle.
Som læser forstår man godt, hvad det er for kvaliteter, der giver godt råmateriale til TV-serien; Frost og hans kolleger må konstant holde et hav af bolde i luften i sager af vidt forskellig karakter.

En død subsistensløs på et offentligt toilet, en bortført rigmandsdatter, en serie voldtægter af unge piger i skovene omkring byen Denton, røveri af omsætningen fra en natklub og guldmønter forsvundet fra en gammel pantelånerskes gemmer udgør de ydre rammer for en meget veloplagt beretning om den udadtil utjekkede Frosts stressede hverdag.

Siderne glimrer af en lang række grove bemærkninger og seje sjoferter fra Frost, og i dette bind føjer en jævn strøm af dårlige vitser om hans skæggede kollega Webster sig til. Det er plat, men også ofte ret morsomt.

Alligevel lykkes det også at få et godt indblik i arbejdet på den evigt underbemandede station, og de vigtigste personer er godt nuanceret.
Endnu mere imponerende er det dog, at forfatteren aldrig vælger de nemme løsninger på de mange forskellige sager. Derfor glæder man sig til at udvide kendskabet til Frost og kollegerne fra politiet i Denton.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter