0 kommentarer

Lærerinden i Villette af Ingrid Hedström

af d. 23. august 2010
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

240

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7714-929-0

Originaltitel

Lärarinnan i Villette

 

Inger Hedström har boet fem år i Belgien og skriver krimier, som foregår i Villette, en fiktiv by ved floden Meuse. “Lærerinden i Villette” foregår i 1994 (med tilbageblik på hændelser i 1961) og indeholder referencer til virkelige begivenheder i Rwanda, tidligere belgisk koloni, hvor et af verdenshistoriens frygteligste folkemord netop fandt sted.

Hovedpersonen er den 34-årige undersøgelsesdommer Martine Poirot, som bliver inddraget i en sag, hvor en ældre vellidt skolelærerinde bliver kørt koldblodigt ihjel. Mordet på lærerinden får en bekendt af Poirot til at lette sin samvittighed og fortælle om et massemord, som har været hemmeligholdt i 33 år, og sin mistanke om en sammenhæng! Hvorpå han straks efter også bliver kørt ned..

Jeg har altså svært ved at tro på at man i fredstid – selv i Belgien for 50 år siden – ville kunne hemmeligholde en begivenhed, der resulterede i et massemord på knap 100 mennesker! Også selvom ofrene var congolesiske flygtninge. Det er simpelthen for utroværdigt, øv! En sidehistorie med Poirots mand, der som historiker roder rundt i middelalderlige begivenheder om arv og massemord, får Poirot til at drage nogle nyttige paralleller. Lidt søgt og kedeligt.. Opklaringsarbejdet er desværre heller ikke gjort særlig interessant. Løsningerne falder næsten ned fra himlen!
Bogen rummer så mange personer, at Hedström har valgt at liste dem med navn og profession på første side – 33 i alt. Det kan jeg da godt forstå, for det er mange at holde styr på – ikke desto er listen ufuldstændig! Flere gange stødte jeg på navne, som jeg ikke kunne placere og som jeg så forgæves ledte efter på listen…

Alt i alt synes jeg desværre at “Lærerinden i Villette” er noget rod og det er lidt synd, for egentlig skriver Inger Hedström udmærket. Men måske bliver hun bedre, det er trods alt en debutroman..

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter