0 kommentarer

Kvinden i mit liv af Carla Guelfenbein

af d. 15. juni 2007
Info
 
Sideantal

257

Udgivet

2006

ISBN

87-91746-15-9

Originaltitel

La mujer de mi vida

 

Hvem kan ikke godt lide at læse en kærlighedsroman, som ender lykkeligt? Sådan en roman er “Kvinden i mit liv” ikke! Ikke at den ender egentligt ulykkeligt, men det er absolut ikke den traditionelle historie “mand møder kvinde – forhindringer opstår – mand og kvinde finder sammen, og lever lykkeligt derefter”. Der er mange flere lag i denne roman.

Englænderen Theo bliver ringet op af sin gamle ven Antonio, som er chilener. Antonio inviterer ham til at tilbringe julen i Chile. Theo siger tøvende ja tak, men ved ikke helt, hvad der venter ham, da de to ikke har mødtes i 15 år. Der er uløste konflikter fra dengang, som Theo på en måde ønsker at komme til bunds i, men på den anden side har brugt de 15 år på at pakke væk i et fjernt hjørne af sit sind.

Da Theo ankommer til Chile viser det sig, at Antonio bor sammen med Clara. Hun er kvinden, som Theo i de år der er gået har sammenlignet alle andre kvinder med – og ingen har kunnet måle sig med hans ungdoms store kærlighed, Clara. Det er en overraskelse, som efterlader Theo med blandede følelser, da han ikke var klar over, at de to havde tilbragt de sidste mange år sammen. Førhen var de godt nok alle meget nære venner, men det var Theo og Clara, der havde et kærlighedsforhold.

I løbet af julen tager begivenhederne flere uventede drejninger, og Theo ender med at sadle om i sit liv som jordomrejsende krigskorrespondent. Han tør satse på helt nye værdier.

Romanen er medrivende på en lidt anderledes måde end kærlighedsromaner almindeligvis er. Man vender hver side og er lidt nervøs for, hvad personerne kan finde på at gøre og hvordan deres handlinger og tankemønstre påvirker deres – og hinandens – liv.

Carla Guelfenbien skriver meget stemningsmættet, forstået på den måde, at man næsten kan mærke, både hovedpersonernes personligheder, naturen og omgivelserne.

Forfatteren er selv født i Chile og har boet mange år i England. Hendes beskrivelser virker derfor fuldstændig troværdige. Der er en fin balance mellem det sagte og det usagte i replikkerne. Det er umuligt ikke at leve sig ind i personernes fortid og nutid.

Jeg vil anbefale bogen til læsere, som ikke behøver konstant spænding, men kan lide en stille og rolig roman med personer, som bliver fremstillet ærligt som hele personer, både med sympatiske og usympatiske sider. Den er til tider en smule “træg” at læse, men alt i alt et godt bekendtskab.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter