0 kommentarer

Kvasers blod af Lars-Henrik Olsen

af d. 31. marts 2005
Info
 
Sideantal

388

Udgivet

1999

ISBN

87-14-11894-7, 978-87-14-11894-5

 

“Kvasers blod”…en stærk og spændende fortalt tredje og sidste bog i serien om menneskesønnen Erik. Fortællingen er fed stil og lige på, og man sluger alt råt. Eriks rejse gennem asernes og jætternes lande er igen aktuel, og man kan ikke stoppe, når man først er kommet i gang – dét ved jeg med sikkerhed. Min personlige begejstring for bogen – som kommer til udtryk her – er heller ikke til at lægge skjul på!

Mytologien er atter midtpunktet, men både kærlighed, tvivl og mange andre aspekter spiller ind i denne bog og gør den ekstremt spændende.

Erik bliver fra starten bortført, som han i etteren blev af aserne, men hér af jætterne. Så bliver han stillet foran et vanskeligt dilemma, har aserne i virkeligheden behandlet jætterne som skidt? Er der blevet nedlagt uskyldige jætter under Tors hammer? Da begynder en lang og farlig rejse gennem Jotunheim – jætternes land – for at Erik skal overbevises om, at han skal redde jætterne. Med sig får han Gunlød, en udstødt – men meget smuk – jættepige.

Rejsen bliver lang og farlig, og udover at møde Midgårdsormen, Hyrrokin, Hræsvælg og mange flere, får han set meget af Jotunheim – dét land som Tor og aserne nådesløst ødelægger…

Alt i alt en fremragende præstation af Lars-Henrik Olsen, og…andet er der ikke at sige til dét!

Perfekt.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter