0 kommentarer

Kristin Lavransdatter af Sigrid Undset

af d. 20. april 2009
Info
 
Sideantal

906

Udgivet

2001

ISBN

978-87-595-1551-8

Originaltitel

Kristin Lavransdatter

Udgave

1.udgave (samlet)

 

Endelig! Færdig! Var desværre lidt den følelse jeg sad med, da jeg tidligere i dag kunne afslutte den godt 900 sider lange bog. Ikke at bogen i sig selv er kedelig, – den er bare på en sådan måde, at jeg godt kunne være fristet til liiige at se lidt tv i stedet for, eller i hvert fald ikke sprang tilbage til bogen ved hver given lejlighed. En helt fin bog når man sidder og læser i den – men.

Bogen foregår i middelalderen, om omhandler kvinden Kristin Lavransdatter og hendes liv; alle glæder, sorger, synder og kvaler. Om hendes barndom, selvfølgelig, med en kærlig fader og lettere fraværende moder – Og om hendes trolovelse med Simon, og den derfor problematiske forelskelse i Erlend. Og efterfølgende om livet som gift kvinde, om fortvivlelser mere end glæder. Meget omfattende, meget lang – Til tider for lang, desværre. Men en flot skildring af en kvinde, der vælger at gå imod alle normer, og følge sit hjerte hele vejen igennem, og ikke blot den vej, andre har udstukket for hende. En stærk, selvstændig kvinde med ben i næsen, der virkelig ønsker at være from – Men bare er for stædig!

Det er en god bog – det er bare længden, der er en ulempe. Og så længes man bare ikke tilbage til den, der er temmelig meget lidelse og tristhed i den. Ikke en favorit, den trak simpelthen for længe ud – Det er længe siden jeg sidst har været SÅ længe om en enkelt bog!

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter