0 kommentarer

Kostskolen af Karin Wik

af d. 11. april 2022
Info
 
Sideantal

320

Udgivet

2022

ISBN

978-87-27-00240-8

Originaltitel

Skolan

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Citat forsiden: ”En isoleret kostskole. To myrdede elever. Traditioner og loyalitet frem for alt”.

Ih hvor det kildede i maven, da jeg skulle i gang med bogen, det lød superspændende og lidt uhyggeligt sådan at komme ind bag facaden på en kostskole for de riges børn. Man har vel nogle fordomme om, hvor forfærdeligt det må være at gå sådan et sted.

Jeg har set bogen omtalt som en page-turner. DET ER DEN IKKE. Desværre kom der aldrig rigtig gang i historien, fortielserne og uhyggen, personbeskrivelserne var endimensionelle og jeg blev slet ikke grebet af bogen.

Historien udspiller sig på kostskolen ”Axelsons”, hvor der er sket et mord på to teenagedrenge. Politiet har afhørt elever og lærere, og mistanken er umiddelbart faldet på en polsk håndværker, der har boet i en campinghytte i skoven tæt på skolen.

Kriminalreporter Ida Rossi, der tidligere selv har været elev på skolen, er af sin redaktør sendt ud på skolen for at se om hun kan finde nogle saftige historier, der relaterer til tragedien. Ida måtte i sin tid forlade skolen, fordi hun blev moppet og ikke kunne tåle mosten – den most, hvor eleverne afretter hinanden nådesløst og lærerne vender det blinde øje til.

Trods Idas ihærdighed er det svært for hende at få stof til nogen historier, da ingen har lyst til at tale med hende – et af skolens kendetegn er, at man holder kortene tæt til kroppen.

Indimellem Idas opklaring af sagen, får vi nogle flashbacks til Idas fortid, der har gjort, at hun har et større pillemisbrug. Denne sidefortælling kan i sig selv være interessant, men har ingen relevans for kostskoledelen, så jeg er forvirret omkring, hvorfor den skal være med i bogen?

Naturligvis er det ikke polakken fra campingvognen, der er skurken, og naturligvis lykkes det mirakuløst Ida at samle puslespillet ud fra fortalelser og små tegn, hun er stødt på. Men uhyggeligt og snedigt bliver det aldrig.

Desværre kan jeg kun give bogen 2 stjerner, for bevares, der er da potentiale i historien, men en genlæsning bliver ikke aktuelt. Jeg var et dårligt match til denne bog – det kunne være interessant af have andres synspunkter på bogen..

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter