0 kommentarer

Kongen havde to sønner af Robert Fisker

af d. 2. august 2006
Info
 
Sideantal

96

Udgivet

1978

ISBN

87-7324-396-5

 

Spændende og letlæst fortælling fra den danske sagnhistorie. Genfortalt efter sagnet om Roar og Helge.

Engang var der to konger i Danmark, de var brødre, og hed Halvdan og Frode. De styrede hver især sin del af landet, men kun den ene var tilfreds med dette. Frode ville være alene om magten og da han var den ældste af de to brødre og Halvdan var sund og rask, vidste han at der kun var én måde, hvorpå han kunne opnå den fulde magt over landet. Han måtte slå sin bror ihjel!

Frode opnår hvad han vil, men som enehersker over landet har han stadig ikke ro i sindet. Det lå nemlig sådan at Kong Halvdan havde 2 sønner, Roar og Helge. Frode var klar over, at han inden de voksede op, også var nødt til at skille sig af med dem, da de ellers med sikkerhed ville hævne drabet på deres far. De to drenge bliver sendt væk til en ø, hvor de vokser op hos en gammel mand, Vifil. Håbet er at de der kan leve i skjul for kongen. Men freden er kort, da kongen lader alle afkroge af landet gennemsøge og de 2 drenge må igen flygte for deres liv.

Gemt bag hætter får de arbejde på deres søsters gård, men ingen må vide hvem de er. Det går godt et stykke tid, men en dag får alle på gården en invitation af kongen til en stor fest. Alle er meget spændte, men de ved ikke han har skumle bagtanker. Han har haft en spion på gården som har fået opsnust hvem de to drenge i virkeligheden er. Kongen lokker dem til slottet med kun den ene tanke at dræbe dem. Men heldigvis går det ikke helt så galt og de to kongesønner får hævnet deres fars død.

Godt fortalt og meget medrivende fortælling fra Sesams Sagabøger. Kan varmt anbefales.

– Denne anmeldelse deltager i Bogrummets sommerkonkurrence 2006

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter