0 kommentarer

Margret og H.A. Reys Glædelig jul, Peter Pedal! af Cathy Hapka

af d. 4. april 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

28

Udgivet

2011

ISBN

87-626-0285-3, 978-87-626-0285-4

Originaltitel

Margret and H.A. Rey's Merry Christmas, Curious George

 

Den nysgerrige lille abe Peter Pedal er sammen med sin gode ven, manden med den gule hat, ude at finde et juletræ. Havde det været en hvilken som helst anden abe, var det sikkert også gået stille og roligt for sig, men det er urealistisk at forestille sig, hvis man kender Peter Pedal. Ganske rigtigt bliver Peter da også væk, da han i sin søgen efter et flot træ, bevæger sig længere og længere væk fra manden med den gule hat. For at få et bedre overblik over udvalget af grantræer kravler han op i et højt et af slagsen, men inden han når at komme ned derfra, har to mænd fældet det og anbragt det på en trailer. Her kunne Peter såmænd nok have hoppet af, men da han jo er en smule nysgerrig anlagt, så hænger han på og tager med til endestationen, et børnehospital.

Hospitalspersonalet får godt nok sin sag for, da Peter går på opdagelse på hospitalet, for der er masser af spændende ting, der skal kigges på og afprøves. Det mest spændende finder han til sidst, og det er det store flotte juletræ som mændene lige er kommet med. Det står helt uden pynt på, og det går jo ikke, når det er et juletræ, derfor går han i gang med at finde alternativt pynt til træet og resultatet bliver da også virkeligt kreativt. Peter pynter med gazebind, røntgenbilleder, krykker og hvad han ellers lige finder på børnenes stuer. Herefter kaster den lille abe sig ud i, at forskønne en stak pakker som ligger på gulvet. Han flytter om på sløjfer og gavemærkerne, så det kommer til at passe bedre sammen. Er det nødvendigt at sige, at han bliver en smule upopulær hos personalet, da de opdager hans bedrifter? Heldigvis er der nogen som bliver glade, og det er børnene. De bliver vildt imponerede over juletræet, og Peter bliver inviteret med til juletræsfesten.

Lækkert rødt omslag med Peter Pedal der sætter stjernen på toppen af juletræet, ja, bogen nærmest oser af julestemning. Åbner man bogen, kan man på indersiden af omslaget se en masse forskellige glaskugler, i diverse farver og former, hver især med et billede af den lille søde abe i forskellige situationer. Der er virkelig gjort noget ud af detaljerne Der er også lagt praktiske tanker bag denne nye julebog om Peter Pedal. Omslaget er udformet som gavepapir, så det bare er et spørgsmål om at vende papiret. Det er da genialt.

Til børn fra 3 år.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter