0 kommentarer

Kom aldrig mere tilbage af Hans Koppel

af d. 27. marts 2014
Info
 
Sideantal

279

Udgivet

2014

ISBN

978-87-7108-243-2

Originaltitel

Kommer aldrig mer igen

 

Daily Mirror lokker på forsiden med “Et nådesløst, skræmmende brag af en psykologisk thriller”. Måske lidt oversolgt, men jeg slugte bogen i én mundfuld og følte mig rigtig godt underholdt.

Kendingsmelodien er fornedrelse, indespærring, psykopati og afmagt – hertil lidt hævn, fortvivlelse og kærlighed på vrangen.

Mike og hans kone Ylva bor sammen med deres datter i et parcelhuskvarter uden for Helsingborg. Deres ægteskab er præget af, at Mike for alt i verden vil have, de holder sammen, og han har derfor tilgivet Ylva en affære, hun havde for nogle år siden, og er meget large i forholdet til Ylva, der elsker mænds beundring og ikke går af vejen for en flirt.

En morgen, da Ylva går på arbejde, siger hun til Mike, at hun måske kommer senere hjem, fordi hun går ud og drikker et glas vin med kollegerne – og det har Mike ingen problemer med. Men da Ylva ikke kommer hjem, må Mike have fat i politiet, der først slår det hen med, at det er set før, at kvinder bliver væk nogle dage (= er hos en elsker), inden de vender hjem. Da man nogle uger senere stadig ikke har set skyggen af Ylva, mistænker politiet Mike for at have skaffet hende af vejen, men der er ingen beviser.

Som læser kan man godt sætte sig ind i Mikes sted – uvisheden er slem. Er det noget Mike har gjort? Er hun død? Led hun? Er hun bare stukket af? Hvordan kan man forlade sit barn? Hvad er der sket? Bedre at finde hende død, end ikke at vide hvor hun er!

Samtidig ved vi som læser præcis hvor Ylva er. Hun er spærret inde i huset overfor – af et ægtepar, der har en ækel plan.

Mere vil jeg ikke røbe, for bogen spiller på det faktum, at vi som læser følger, hvordan Ylva bliver nedbrudt, parallelt med, at Mike og hans datter skaber sig et nyt liv uden Ylva.

Scenariet er ikke urealistisk, og man har jo hørt flere historier om kvinder, der er spærret inde i kældre rundt omkring – kældre, der ligger midt i boligkvarterer, hvor ingen har mistanke om noget.

“Kom aldrig mere tilbage” er Hans Koppels første psykologiske thriller i en planagt triologi og jeg skal nok være klar til de næste to!

Sjovt er det at “Kommer aldrig mer igen” er oversat til “Kom aldrig mere tilbage”. For de to sætninger kan tolkes diametralt modsat. Er den ene Ylvas stemme og den anden Mikes? Eller er vi ude i noget nutid/datid. Det skræmmer i sig selv en del.

God underholdning , let læst og ret uhyggelig.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter