0 kommentarer

Huset på klippen af Elly Griffiths

af d. 16. maj 2020
Info
 
Sideantal

345

Udgivet

2018

ISBN

978 87 12 05883 0

Originaltitel

The House at Sea's End - oversat af Lærke Pade

Udgave

1. udgave

 

“Det lyder bare så vanvittigt,” klager Ruth. “Som noget fra en krimi.”

Ruth har helt ret. Ganske meget i denne bog lyder vanvittigt. Som noget fra en ret fortænkt krimi.

“Huset på klippen” er tredje selvstændige krimi i Elly Griffiths’ serie om arkæologen, knogleeksperten og den nybagte mor, Ruth Galloway. For yndere af den klassiske engelske kriminalroman med hyggelige personager og pittoreske omgivelser vil serien være gefundenes Fressen.

Og apropos tyske gloser: Denne gang skal Ruth undersøge knoglerne af seks lig, der findes gravet ind i en klippespalte på stranden for foden af et stateligt hus. Et hus, hvori bor en fornem familie med farlige hemmeligheder.

Hemmelighederne har rødder helt tilbage til Anden Verdenskrig, og det har de fundne knogler også. Kan det monstro være en deling tyskere, der prøvede at invadere Norfolk fra søsiden, men blev effektivt stoppet af de lokale?

Rygterne går, men de gamle drenge fra dengang, der stadig er i live, begynder pludselig at falde bort. Tilsyneladende af naturlige årsager. Men så findes et frisk lig drivende i de klippefyldte vande…

Som altid bliver den let overvægtige Ruth personligt involveret i sagen, og som altid bliver hendes snagen livsfarlig. Men hvis hun dør, hvad skal der så blive af lille Kate, som hun hemmeligt har undfanget med den bryske, men godhjertede vicekriminalkommissær Nelson?

En sidehistorie fra Ruths fortid, hvor hun var med til at udgrave knogler i Srebrenica, og hendes venskab med den lettere neurotiske bosnier Tatjana bliver lidt påklistret oven i al den øvrige ståhej. Og måden, sagen bliver opklaret på – via en filippinsk pige, der arver nogle bøger – er simpelt hen for fortænkt. Ligeså er den dramatiske afslutning.

Men ret skal være ret. Elly Griffiths skriver nogle morderligt hyggelige krimier, og Ruth Galloway er en forfriskende aparte heltinde. “Huset på klippen” vil egne sig fortrinligt som ferielæsning, når hjernen skal have et lille frikvarter.

Lån bogen på biblioteket

 

Bedømmelse
Karakter