0 kommentarer

Klart syn af Ken Jacobsen

af d. 14. september 2010
Info
 
Sideantal

328

Udgivet

2009

ISBN

978-87-11-43271-6

Originaltitel

Klart syn

 

Lasse Levin er clairvoyant, men har mistet sine evner efter en grim skilsmisse.
Iben Bagge er kriminalassistent. Hun ser op til en kvindelig nordjysk kollega, og føler ikke selv, at hun er helt så dygtig, og hun arbejder non stop for at bevise sit værd.

Alligevel bliver det disse to hovedpersoner, der opklarer, hvordan den unge skuespillerinde Anne Christiane Berg er forsvundet fra sin lejlighed, samt hvordan denne sag trækker tråde tilbage til to tidligere sager om uopklarede mord på to unge kvinder.
At plottet om Anne C’s forsvinden samt personkredsen omkring hende, Lasse og dennes barndomsven Henrik Schultz, kun langsomt åbenbarer sig er bogens store force. Som læser gætter og aner man kun vagt sammenhænge næsten hele vejen igennem bogen, inden forbrydelsernes sande ophavsmand afsløres for os, og spændingen bibeholdelses derfor bogen igennem.

Personskildringen derimod bliver mere og mere mangelfuld bogen igennem. Det begynder eller så godt, da vi ledes direkte ind i Anne C’s hoved med Linjerne: “Det var ikke et mareridt, men en grusom virkelighed, hun vågnede op til. Hun var på vej ned i en afgrund, og hun vidste at der ikke var nogen vej op. Hun vidste det af bitter erfaring.”. I resten af bogen skildres desværre i højere grad personernes handlinger og ikke deres tanker, hvilket er en skam, da det efter min overbevisning er tankerne, der gør en krimi nervepirrende.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter