0 kommentarer

Sidste omgang af F. X. Toole

af d. 6. april 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

413

Udgivet

2007

ISBN

978-87-11-29307-2

Originaltitel

Pound for Pound

 

F.X. Toole (eller rettere Jerry Boyd) havde en fagmands indgående kendskab til boksesporten. En sport han havde viet sit liv til, og elskede højere end sig selv. Derfor er det at læse om boksning gennem hans skriverier en sand fornøjelse. Desværre foregår ‘Sidste omgang’ ikke kun mellem bokseringens tove.
Den aldrende boksetræner Dan Cooley har oplevet nok død og ødelæggelse i sit liv og er ved at skylde den sidste rest livsgnist ned med alkohol. Han går i hundene efter at have mistet venner og familiemedlemmer på tragisk vis.
Chicky Garza er en 18-årig texansk amatørbokser, der på egen krop oplever boksningens mørkeste afkroge, med griske trænere og korrupte stævnearrangører. Garza snøres gang på gang for både penge og boksetitler, fordi han er et godt, ungt og lidt naivt menneske.
Mange lyspunkter er der ikke i to herrers tilværelser. Det siger sig selv at Cooley og Garza skal mødes, det afsløres desværre også på bagsideteksten, men der går alt for lang tid før det sker. Al for lang tid med al for megen ulykke. Det er livets absolut mørkeste sider der portrætteres. Både i og udenfor boksearenaen. Al den ulykke blev i længden for meget af det gode(!) for undertegnede. Det var i orden i Boyds novellesamling ‘Million dollar baby’, hvor historierne trods alt havde en længde, der var til at overse, og hvor der var enkelte lyspunkter på stjernehimlen, men her begynder elendigheden at tære efter bogens første fjerdedel. Hvor novellesamlingen var en superb læseoplevelse, føles romanen her mere lang og træg. Den tærende elendighed er sammen med alt for høje forventninger skyld i at denne anmelder ender med tre stjerner til ‘Sidste omgang’.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter