0 kommentarer

Katharerne af Ole Clifford

af d. 30. april 2014
Info
 
Sideantal

557

Udgivet

2013

ISBN

978-87-7128-122-4

Originaltitel

Katharerne

Udgave

1.udgave

 

Katharerne er Ole Cliffords tiende roman som han har brugt fem års researchet på at få alle de historiske begivenheder på plads, hvilket bogen også bæger præg af. Den virker meget gennemarbejdet i delene med det historiske tema. Bogen indledes med forfatterens noter der giver en kort historisk reference, derpå et persongalleri samt to kort med indtegning af rejseruter, hvilket giver en fin visualisering hvis man som læser ikke er helt skrap i den franske og italienske geografi. Selve handlingen veksler mellem 1244 hvor Albigenser-korstoget og nedslagtningen af de kætterske Katharer er i fuld gang og så nutiden hvor Viktor Thomsen under et ferieophold på rivieraen for første gang hører om den katolske kirkes brutalitet over for dette religiøse mindretal. En opdagelse som kommer til at vende op og ned på Viktors liv, han besættes af tanken om at Paven skal undskylde for den massakre der fandt sted. For kan den katolske kirke undskylde til muslimerne for de handlinger der skete under korstogene, så burde det være endnu mere naturligt også at undskylde volden på en kristen trosretning.

Viktor skriver til pave Johannes Paul II og beder om en offentlig undskyldning, men så let går det ikke. Vatikanet opfatter Viktors henvendelse som en trussel de ikke kan sidde overhørig, og herfra udvikler tingene sig i bedste action stil.

Jeg synes at bogen er yderst velskrevet og springene i tid fungerer meget naturligt og giver en fin sammenhæng i hele romanen. Jeg har læst flere krimier der foregår i 1200-1300 tallet, og dette er helt klart en af de bedste, meget svær at lægge fra sig.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter