0 kommentarer

Kaninjægeren af Lars Kepler

af d. 14. september 2017
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

576

Udgivet

2016

ISBN

978 87 02 16915 7

Originaltitel

Kaninjägaren - over sat af Andrea Fehlauer

Udgave

1. udgave

 

Sjette bind i Lars Keplers hæsblæsende krimiserie om seriemordere i blodrus er den hidtil svageste.

Bevares, der er stadig mere fut under kedlerne end hos nogen anden skandinavisk thrillerforfatter, aldrig et kedeligt øjeblik, men denne gang har Ahndoril-parret, der gemmer sig bag pseudonymet Kepler, blandet for mange uvedkommende ingredienser i blodbuddingen.

Handlingen er ret rodet, nok fordi man prøver at gøre hovedpersonerne mere menneskelige, tredimensionelle, og derfor forfølger flere sidespor end vanligt. Operationen lykkes – blandt andre superstrisseren Jonna Linna fremstår med flere nuancer end i de forrige bind – men patienten dør; den normalt eksplosivt stigende spændingskurve har flere ærgerlige tilbageslag.

Starten er barsk. Sveriges udenrigsminister myrdes på bestialsk vis, mens han er ved at begå overgreb på en letlevende dame. SÄPO, det svenske sikkerhedspoliti, prøver at dysse mordet ned, men tvinges til at bekende kulør, da også en højtstående amerikansk diplomat udraderes.

Joona Linna løslades fra et langvarigt fængselsophold for at bistå med efterforskningen og når hurtigt frem til, at en såkaldt spree killer er på spil; sådan en ækel fyr, der myrder med langt kortere intervaller end den vanlige seriemorder.

En kendt tv-kok med alkoholproblemer viser sig at spille en rolle, men hvilken? Og hvad var det, der skete med hans kæreste tilbage på den fine kostskole for årtier siden?

Noget tyder på, at morderen, i gerningsøjeblikkene pyntet med tørrede kaninører, har en dagsorden, der rækker langt tilbage i tiden. Og omfatter langt flere ofre end først antaget.

Som altid hos Kepler indgår litervis af blod og stakkevis af utænkelige grusomheder i plottet. Det er vildt makabert, siderne vender sig selv, men for en gangs skyld har jeg snildt kunnet sove uden tændt natlampe bagefter.

Apropos sindssyge mord: Har landets største forlag i sin spareiver svinget kniven over den gode, gammeldags korrekturlæser? Siderne driver af dumme tyrkfjel.

Lån bogen på biblioteket

 

 

Bedømmelse
Karakter