0 kommentarer

Kærlighed og mørke af Isabel Allende

af d. 23. januar 2006
Info
 
Sideantal

242

Udgivet

1997

ISBN

87-00-03282-4

Originaltitel

De amor y de sombra

 

“Kærlighed og mørke” er en medrivende fortælling, der foregår i Chile under general Pinochets styre. Der er to hovedpersoner i bogen: den unge journalist Irene Beltran, der kommer fra en velhavende og privilegeret familie. Desuden er der fotografen Francisco Real, der er opvokset under mere ydmyge og beskedne forhold.

Irene og Francisco føres sammen da de skal lave en reportage om en bondepige ved navn Evangelina. Der går rygter om, at Evangelina kan udvikle mirakler, og de to skal nu undersøge om det er rigtigt. Det er meningen, at de så skal vende tilbage til arbejdsgiveren med en historie og nogle billeder. Deres møde med Evangelina bliver dog afbrudt da militæret dukker op, så Irene og Francisco må forlade stedet. Da de senere vender tilbage for at følge op på historien er Evangelina forsvundet sporløst, og ingen ved tilsyneladende hvor hun er henne.

Irene og Francisco beslutter at undersøge hvad der er sket med Evangelina, men det bliver både farligt og besværligt, for Pinochet-styret giver dem problemer af forskellig art. Mens Irene og Francisco arbejder sammen forelsker de sig i hinanden, og Irene, der hidtil ikke har set skyggen af besværligheder i sit liv opdager nu, hvilke grusomheder diktaturet afstedkommer.

“Kærlighed og mørke” er dermed en historie om at leve under et diktatur og om mødet med kærligheden. Bogen er meget spændende og giver et godt indblik i dagligdagen for almindelige mennesker i Chile. Sproget flyder forbavsende let og er meget levende og medrivende. Derudover er bogen rig på billedsprog, og personerne er overbevisende og kærligt beskrevet.

“Kærlighed og mørke” er derfor en bog jeg vil anbefale til alle, der kan lide at leve sig ind i en god historie.

Skulle man være interesseret er “Kærlighed og mørke” også blevet filmatiseret.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter