0 kommentarer

John Constantine, Hellblazer – haunted af Warren Ellis, Darko Macan, Paul Jenkins, Gart Ennis og Dave Gibbons

af d. 22. november 2016
Info
 
Sideantal

327

Udgivet

2016

ISBN

978-1-4012-6141-2

Originaltitel

John Constantine, Hellblazer - haunted. Kunstnere: John Higgins (f. 1949) m. fl. ; James Sinclair, Grant Goleash, Matt Hollingsworth ; diverse: Clem Robins, Ellie De Ville

 

Denne antologi samler et par rigtig fede historier om antihelten John Constantine. I titelhistorien ‘haunted’ er Constantine i London og ser i avisen en nekrolog over en ekskæreste. Til nekrologen hører en artikel der fortæller hvordan hun var blevet mishandlet til døde. Bestialsk er et fattigt ord i denne sammenhæng, men et ord der viser sig ret passende flere gange under læsningen af Hellblazer-antologien her. Dæmoner og andet afskum får rigtigt lov til at hygge sig, og det er kun fordi Constantine er lige præcis det mere en skidt karl, at han kan klare sig overfor fjenden. I sidste ende er han nemlig god nok. Han drikker, ryger, horer og lyver – ganske som vi andre. Og han har et stort moralsk kompas, og det kan ikke finde ro, før han har fået straffet ekskærestens syge morder.

Han har en klemme på en kriminalbetjent, som derfor står velvilligt til rådighed med tips fra og om underverdenen, men han selv kan tale face to face med diverse afdøde, og det bliver en meget nyttig og meget underholdende egenskab gennem albummet.

Historien her, som bærer titlen ‘Haunted’, sluttes fedt af. Uden at røbe for meget kan jeg sige, at har du et problem med John Constantine… så kommer det til at gå dig ad Helvede til.

I ‘Locked’ bliver det rigtig stygt. En gal mand har i otte dage pint to mænd til døde i en lille lejlighed. De to første betjente på pletten bliver så traumatiserede af synet på gerningsstedet at de tager livet af hinanden. Constantine rykker ind, og han kommer faktisk også i store problemer, for selve lejligheden er skadet af ondskab. Det er ‘kun’ en tegneserie, men ‘Locked’ er nærmest kvalm. Fed, men kvalm.

Der er lidt fyld, men med ‘Telling Tales’ træder Hellblazer i Hellboys fodspor, både stilmæssigt og fortælleteknisk. Den ret korte historie er fuldstændig overdrevet, det er Constantine på bar hvor han fylder en naiv journalist med lort. Han fortæller en masse eventyr, som titlen også mere end antyder.

Den sidste fjerdedel af albummet er mindre spændende, men også forfriskende for stemningen er bestemt mindre ond, og her kan den børnevenlige John Constantine opleves i situationer hvor han forsøger at hjælpe fortabte børn. Tegningerne er her mindre dystre.

‘Haunted’ byder som et fedt rockalbum både på hits og på overflødigt fyld, hvor hitsene helt klar er de to første historier. Konklusionen er, at hvis John Constantine eller Hellblazer er nyt territorie, er ‘haunted’ et udmærket sted at stige på.

Lån tegneserien på biblioteket

Bedømmelse
Karakter