0 kommentarer

Jeg er Zlatan Ibrahimovic af David Lagercrantz

af d. 1. april 2014
Info
 
Sideantal

442

Udgivet

2012

ISBN

978-87-02-15182-4

Originaltitel

Jag är Zlatan Ibrahimovic

 

Zlatan Ibrahimovic er kendt for at have selvtillid, være humoristisk og sige tingene direkte uden et filter, hvilket også i høj grad kommer til udtryk i hans biografi. Samtidig viser biografien, at der også er forfriskende ydmyg sider af den kendte fodboldspiller.

Vi får hele historien om Zlatans opvækst i Rosengård-kvarteret uden for Malmø med alt lige fra den første forelskelse til den begyndende passion for fodbold. Vi får historien om de første år i professionel fodbold med ensomme dage i Holland til succeshistorierne i Italien, de udfordrende tider i Barcelona, og hvad der foregår på det personlige plan.

Zlatan er ikke bleg for at nævne navne på alle, der har haft en betydning på hans karriere – på godt og ondt. Det er spændende at få et indblik i fodboldens verden, hvor det er hverdag at tale om latterligt mange penge, egeninteresser og at have følelserne udenpå tøjet. Med det sagt behøver man nødvendigvis ikke at være fodboldinteresseret for at finde biografien interessant, for der er meget mere i historien end blot interne gennemgange af transferforhandlinger.

Hvis man har set interviews med Zlatan, vil man nok kunne høre Zlatans egen stemme i “Jeg er Zlatan Ibrahimovic”. Sproget er ligetil, enkelt, og til tider præget af slang. Det giver en meget autentisk læseoplevelse, og man kan næsten ikke fornemme, at bogen er skrevet af “spøgelsesforfatteren”, David Lagercrantz.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter