0 kommentarer

Isens greb af Alexi Zentner

af d. 1. april 2014
Info
 
Forfatter
Forlag
Omslag
Sideantal

237

Udgivet

2013

ISBN

978-87-7129-183-4

Originaltitel

Touch

Udgave

1.udgave

 

Stephen vender tilbage til sin barndomsby, Sawgamet. Han vender hjem på opfordring fra sin stedfar, Sawgamets præst, hvis position han skal overtage. Samtidig kommer han hjem for at tage afsked med sin mor, der ligger på sit dødsleje. Mens han våger over hende lader han tankerne vandre. Tanker om Sawgamet, den by hans bedstefar grundlagde, og siden forlod. Byen, hvor han mistede sin far.

Bogen, der egentlig foregår over en enkelt nat, kommer således til at spænde over tre generationer. Minderne fra de tidligere generationer er barske, og beretter om strenge vilkår. Man ser hvor meget verden har forandret sig over denne relativt korte årerække, og hvordan menneskets dagligdag ændres. Fra bedstefaren, der drog alene ud i verden med sin hund som eneste følgesvend. Om hvordan hans fund af guld skabte en by, og derved ændrede skæbnen for mange mennesker. Om ægteskabet med bedstemoren, det til tider hårde liv. Minder fra barndommen vælder også frem, og her fylder både Stephens far og søster en væsentlig rolle. Men også det overnaturlige har en rolle, især i form af skovens mange mystiske væsner.

Bogen er utroligt stemningsfuld. Den er fyldt med kulde og sne, og giver læseren lyst til at krybe ned under et varmt tæppe med en stor kop the, der kan jage al kulden væk. Men interessant læsning er det, og velskrevet – Man føler kulden alt for nær. Den viser hvad mennesker er i stand til når de udfordres til det yderste, og valget står mellem liv og død.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter