0 kommentarer

Mørkets ansigt af Belinda Bauer

af d. 1. april 2014
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

330

Udgivet

2014

ISBN

978-87-7677-235-2

Originaltitel

Darkside

 

Resume
Shipcott er et tæt sammenknyttet samfund, hvor alle kender alle, og hvor ingen fremmede forbliver ubemærkede. Da en af byens ældre og invalide kvinder bliver fundet myrdet i sin sygeseng, sætter det derfor en enorm skræk i alle i byen. Ikke mindst byens landbetjent, Jonas Holly, bliver chokeret over, at stå over for sin første drabssag.

Jonas bliver dog hurtigt kørt ud på et sidespor, da efterforskningen af drabssagen bliver overdraget til en overordnet politimand fra en nærliggende storby. Jonas prøver tappert at forlige sig med, at hans første drabsefterforskning er ovre, førend den næsten er begyndt. Men historien ender ikke her, for den egenrådige landbetjent. Nogen i landsbyen giver Jonas skylden for tragedien og påstår via anonyme breve, at han ikke passer sit arbejde ordentligt.

Blændet af voksende paranoia, den vedvarende sne og ikke mindst bekymring for sin egen invalide hustru, kaster Jonas sig alene og hovedkulds ud i en forvirrende jagt på morderen.

Men truslerne stopper ikke – og det gør morderen heller ikke.

Konklusion
Allerede fra side 1 var jeg grebet af historien og ikke mindst imponeret over forfatterens flydende og changerende sprog. Jeg slugte bogen i et næsten uhørt tempo og kunne undervejs ikke vente med at bladre om til næste side for at se, hvad der videre skete. Denne fascination holdt næsten hele vejen. Men desværre også kun næsten, for jeg må tilstå, at den chokerende og overraskende slutning skuffede mig fælt. Jeg var faktisk så skuffet over slutningen af bogen, at jeg efterfølgende brugte flere dage på at tænke over afslutningen og prøve om, jeg ikke kunne acceptere og forlige mig med den. Men nej, det kan jeg ikke! For mit vedkommende ødelagde plottet og bogens sidste kapitler alt. Slutningen, og slutningen alene, trak bogen ned fra at være et femstjernet mesterværk af en “hvem-gjorde-det-krimi” til at være middelmådig trestjernet krimi. Jeg kan ikke mindes, at jeg nogensinde tidligere har været så grebet af en bog for så efterfølgende at blive så skuffet over slutningen.

Man kan selvfølgelig argumentere for, at det er en kunst, at forfatteren formår at overraske og chokere læseren på den måde og har det været formålet fra forfatterens side, så er missionen i den grad lykkedes..

Baggrund
”Mørkets ansigt” er Belinda Bauers anden bog på dansk. Den første bog “Dyster viden” indbragte hende flere priser, blandt andet den prestigefyldte CWA Gold Dagger Award 2010, som årets britiske krimi. Det forstår man virkelig godt, for sikke dog et fantastisk sprog Belinda bruger. Hun har en exceptionel evne til at lege med ordene og til at beskrive hverdagsscener og trivialiteter på en eventyrlig måde, så man levende kan se scenerne for sig.

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Bedømmelse
Karakter