0 kommentarer

Insekt af Claire Castillon

af d. 26. marts 2008
Info
 
Forlag
Omslag
Sideantal

130

Udgivet

2007

ISBN

978-87-91654-42-8

Originaltitel

Insecte

Udgave

2.udgave

 

At mor-datter forholdet kan være kompliceret, ser man tydeligt i denne novellesamling. Forhåbentlig er de beskrevne tilfælde ikke typiske!

I novellen “Insektet” har moderen mistanke om, at hendes mand udnytter deres datter seksuelt. Alligevel lukker hun blot øjnene for denne mistanke – “Jeg holder mig for ørerne, jeg vil helst ikke høre hvad det er de laver, det er ligesom at se, det ville være alt for voldsomt”. “Senere, i morgen, vil jeg måske kunne finde modet og tage hende langt herfra, uden for hans rækkevidde”.

“Du bliver kvinde, kære datter” er en grotesk historie om en mor, der går til ekstremer for at få sin teenagedatter til at blive mere kvindelig. Det er det, det gælder om ifølge morens normer – hun skal kunne tiltrække mænd, så gør det ingenting, at hun klarer sig dårligt i skolen. Til pigens 17-års fødselsdag er hendes gave fra moren en brystoperation – og flere operationer følger. Pigens egen identitet udviskes totalt. Det må ende galt – og det gør det også.

Men døtre kan også behandle deres mødre barsk – i “At slås” kæmper en mor med angsten for sin teenagedatter, der både verbalt og fysisk er voldelig over for moren. Morens ugebladspædagogik virker ikke – så nu går hun til terapi med “nogle lidt fortabte kvinder”, som kommer med deres løsninger på, hvad der kan gøres.

En samling meget barske noveller – bogen kan anbefales, selv om det er skrap kost!

 

Lån bogen på Bibliotek.dk 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter