0 kommentarer

Skorpionens hale af Peter H. Fogtdahl

af d. 24. marts 2008
Info
 
Sideantal

246

Udgivet

2008

ISBN

978-87-02-06603-6

 

Et eventyr er hvad man får, når man går i gang med ”Skorpionens hale”. Et eventyr, hvor alt er muligt, og hvor tiden ikke spiller nogen rolle. Men har tiden ingen betydning, hvad sker der så med døden?

Man følger en flok dårer, der af uvisse grunde er havnet i fangenskab hos en muslimsk sultan. For at overleve må de hver især fortælle en sand historie fra deres liv, men ikke en hvilken som helst historie; en historie om døden og dødelighed. Og er sultanen ikke tilfreds – Af med dit hoved!
På denne baggrund kommer mange sære historier frem. De følger kun logikken i dårernes hoveder, man hører om deres liv, glæder og ulykker, tro og fortvivlelse. Lykken kan stjæles bort af simple ting, som en abe, en uheldig prut, eller gives til en i et overfald.

Der er mange sjove sætninger og sprogkonstruktioner i denne fortælling. Den har fantasi og humor, den er anderledes på den gode måde. I den ser man inspiration fra mange kendte eventyr og historier, men på en ny måde. Den er hyggelig, til tider næsten for sær, men så snart man accepterer, at intet er umuligt og bare lader sig føre med, bliver bogen dejlig!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter